Nieuwsbericht

'Definitief' op de eerste plaats

9 april 2012

Zorg en Zekerheid Leiden gaat 'definitief' als eerste aan de play-offs beginnen. Het woordje definitief staat nog tussen aanhalingstekens, omdat er officieel nog een theoretische kans bestaat dat het anders uitpakt.

Maar na de tweede nederlaag van GasTerra Flames dit paasweekeinde (maandag in Wijchen werd het 83-76) is het in feite ondenkbaar dat er nog getornd wordt aan de volgorde op de ranglijst. EiffelTowers Den Bosch verliest het onderling van GasTerra op saldo. De Groningse ploeg kan nog wel in punten gelijk komen met ZZ Leiden, wanneer de ploeg van Toon van Helfteren van Stepco BSW zou verliezen, maar dan in het doelgemiddelde (onderling is het precies gelijk...) in het voordeel van Leiden.

Stel dat ZZ Leiden met 70-80 verliest van Stepco, dan zou GasTerra met 113-50 van Rotterdam moeten winnen om aan een beter doelgemiddelde te komen en dat ligt zelfs buiten bereik van degenen, die in sprookjes geloven. Mochten dergelijke uitslagen worden geboekt, zou het verschil tussen Groningen en Leiden 0.0002 punten zijn...

Er is ook nog een kansje dat er drie ploegen op 42 punten eindigen. Dat zou gebeuren bij verlies van ZZ Leiden, winst van GasTerra en twee keer winst van EiffelTowers. Dan is de stand op basis van de onderlinge wedstrijden: 1. Leiden 8-10, 2. Groningen 8-8, 3. Den Bosch 8-6.