Nieuwsbericht

Leiden zet missie voort

5 april 2012

Natuurlijk was de bekerwinst een heerlijke opsteker en een feestje waard. Die werd dan ook uitgebreid gevierd, maar niet voor niets droegen de spelers met trots het t-shirt met de opdruk 'one team, one misson'. Die missie gaat nu voort naar de volgende halte, de strijd om de eerste plaats.
Die eindsprint begint zaterdag om 20.30 uur in de Vijf Meihal. Dan is Lasaulec Aris de tegenstander in de een na laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Echter, hoe hard Leiden ook strijdt, de ploeg zal voor de eerste plaats een beetje hulp moeten krijgen van Eiffeltowers Den Bosch. Die ontvangen in de Maaspoort Gasterra Flames uit Groningen, de huidige koploper in de eredivisie.

Als Den Bosch wint van Groningen en Leiden wint van Leeuwarden, kunnen de rekenmachines uit de kast worden getrokken. Dan staat Zorg en Zekerheid op gelijke hoogte met de gedoodverfde concurrent Gasterra en gaat het doelgemiddelde van de hele competitie tellen, nadat ook de vier ontmoetingen tussen de twee ploegen weer geen punt verschil opleverden. Dit wil dus zeggen; de punten voor gedeeld door de punten tegen. Dat is op dit moment in het voordeel van ZZ.

Enfin, voor het zover is, zal Leiden eerst zelf de laatste twee wedstrijden moeten winnen, te beginnen met het duel tegen het dit seizoen tegenvallende Leeuwarden. In het Kalverdijkje ging Leiden een keer ten onder en won het eenmaal met 76-77. Thuis was Leiden afgetekend te sterk voor het team van Erik Braal, 88-65.

Maar nu gaat het om de knikkers en worden de kaarten verdeeld in aanloop naar het toetje van de competitie. Hoe reageert Leiden na de lekkere bekerwinst, nu de focus weer helemaal terug is op de eredivisie? Het is te zien in een hopelijk bomvolle Vijf Meihal, aanstaande zaterdag, om 20.30 uur. Vanaf 20.00 uur spelen ook Den Bosch en Groningen hun wedstrijd en ook dat duel zal nauwlettend in de gaten worden gehouden.