Nieuwsbericht

Vrijwilligers in het zonnetje

3 april 2012

LEIDERDORP - Dat het met de 'connecties' tussen spelers en vrijwilligers wel snor zit bij Zorg en Zekerheid Leiden, bewees een groep van zo'n 90 man gisteren bij Sportcity Leiderdorp. Daar stond het jaarlijkse vrijwilligersuitje op het programma, bowlen en gezamenlijk steengrillen als afsluiter.

Zichtbaar amuseerden het over de bowlingbanen verspreide team zich met de massaal opgekomen vrijwilligers. Daarnaast bleek er nog heel wat talent te zitten in de groep. Met name Thomas Jackson gooide een aantal uitstekende games. Mohamed Kherazzi kreeg de handen van de jonge vrijwilligers op elkaar door tot twee keer toe een strike te produceren met een enkelhandige worp achterstevoren. Het tekende het plezier van de spelers die dit elders toch niet gewend waren.

Natuurlijk was het bekerfeestje van het weekend nog steeds het gesprek van de dag. Na een welverdiende dag vrij raakte de overwinningsroes bij de groep wel langzaam uitgewerkt, want goed, twee missies zijn voltooid, maar zoals de speciaal gemaakte t-shirts al zeiden, 'one team, one mission'. Na de supercup en de nationale beker wil het team niets liever dan ook nog de nationale titel binnenslepen en daarvoor is 'gewoon' weer de focus nodig richting de wedstrijd van zaterdag tegen Leeuwarden.

Maar ook onder het toeziend oog van coach Toon van Helfteren was het even tijd voor ontspanning maandagavond. Er werd veel gelachen, gedronken en na afloop ook gegeten tijdens de gezellige steengrill. Tijdens dat diner nam voorzitter Marcel Verburg nog even het woord om het belang van de vrijwilligers nog maar eens, terecht, te onderstrepen. "Het feit dat we zelfs van de FIBA een groot compliment hebben gekregen over de gang van zaken tijdens de Europese wedstrijden, dat is veelzeggend en dat mogen jullie je, in positieve zin, aanrekenen." Hij vervolgde tegen de spelers: "Zonder deze groep mensen zouden jullie gewoonweg niet kunnen spelen. Ik denk dat het meer dan verdiend zou zijn om ze een groot applaus te geven", verzocht Verburg en dat verzoek was niet aan dovemans oren gericht. Het team besefte zich eens te meer dat de enthousiaste groep de spil vormt in het geheel rond de wedstrijden en dat zij aan de basis staan van ook het sportieve succes.

Na het eten vergaapten de spelers zich nog even aan een aantal trainingsteams die zeer behoorlijk stonden te gooien op de mooie bowlingbanen van Sportcity. Het plezier van de groep en de sfeer onderling waren goed om te zien en onderstreepten alleen maar de zienswijze van de club. 'Zonder vrijwilligers geen topsport', en zo is het maar net.

FOTO'S VAN MARJA VAN TILBURG