Nieuwsbericht

Heren 2 verliest van concurrent

28 maart 2012

Afgelopen zaterdagavond werd de verre reis naar het Noorden gemaakt om aan te treden tegen de naaste concurrent Red Giants.
 De thuiswedstrijd werd met 3 punten gewonnen door goed reboundend en verdedigend werk, iets wat deze wedstrijd eveneens zou moeten gebeuren.
Red Giants is een fysiek sterk team die op elke positie goed bezet is. Daarom is het des te opvallender dat ze reeds uitgeschakeld zijn voor de Final Four.
Leiden daarentegen doet nog volop mee in de race en kan zelfs nog de 2e plek halen en daarmee het thuisvoordeel in de halve finale. Daarvoor diende wel gewonnen te worden van het team uit Meppel. Het was dus een belangrijke wedstrijd voor de Leidenaren en Red Giants wilde uiteraard het nipte verlies van de eerste wedstrijd goedmaken.
 
Zoals aangegeven werd vooraf nogmaals benadrukt dat de verdedigende rebound gepakt moest worden en het aantal turnovers tot een minimum beperkt diende te blijven. Helaas werd vanaf het begin al duidelijk dat de tegenstander, zoals verwacht, sterk was in de rebound. Red Giants scoorde veelvuldig uit tweede kansen, waardoor Leiden snel al op achterstand kwam en dit ook de rest van de eerste helft bleef. Bij rust kon de achterstand nog aardig worden teruggebracht naar slechts 5 punten. Niets aan de hand al zou het vertoonde spel wel drastisch moeten worden verbeterd, wilde Leiden enigszins kan maken op een overwinning.  In de eerste viel Youri uit met een knieblessure en zou de rest van de wedstrijd niet meer terugkeren.
 
Red Giants bleef nagenoeg de hele wedstrijd in een zone staan. De eerste helft ging Leiden hier goed mee om door de bal regelmatig inside te krijgen en daar te scoren. Hierdoor kwamen ook de mogelijkheden van buitenaf. De tweede helft ging dat een stuk moeizamer waardoor de aanval stokte en kon Leiden niet meer aanhaken.
 
Eindstand 55-74.