Nieuwsbericht

Met Leiden op weg naar Almere!

27 maart 2012

Vrijdag staat Zorg en Zekerheid Leiden in de halve finale van het bekertoernooi. Traditiegetrouw staat deze wedstrijd op het programma tijdens het 'Final Four weekend' in het prachtige Topsportcentrum van Almere.
Na de eerste wedstrijd om 19.00 uur tussen Magixx Playing for Kidsrights Nijmegen en Stepco Weert is het om 21.15 uur de beurt aan Leiden om tegen Landstede Zwolle te trachten een finaleplaats uit het vuur te slepen.

Alhoewel een bekerduel toch altijd weer een wedstrijd op zich is, zijn de voortekenen goed. Zorg en Zekerheid verloor nog de eerste ontmoeting met de ploeg van Herman van den Belt dit seizoen in Zwolle met 72-64, maar herstelde zich later van die domper. Tweemaal thuis, met 71-58 en 65-58 en eenmaal uit, met 64-74, won Leiden de andere drie wedstrijden tegen Landstede. Desondanks is de verraderlijke formatie van Van den Belt een niet te onderschatten ploeg die op een goede dag zomaar voor een verrassing zou kunnen zorgen, zeker op neutraal terrein is een voorspelling gewaagd.

Indien Leiden de finale zou halen van het bekertoernooi, is die op zondag 1 april 14.00 uur gepland. De tijd is nog even onder voorbehoud in verband met eventuele aanwezigheid van de NOS. Desondanks is er al wel de mogelijkheid om op te geven voor de bus naar Almere. Dit kan via het Leiden Devils-gedeelte op de website.

Mocht Zorg en Zekerheid Leiden goede zaken doen en zowel vrijdag als zondag winnen, kan een feestje natuurlijk niet uitblijven. Op zondag om 18.30 uur is dan de Vijf Meihal opengesteld om de bekerwinst met elkaar te vieren. Maar zo ver is het nog lang niet en zal Leiden alle steun hard kunnen gebruiken in aanloop naar dat, natuurlijk wel wenselijke, feestje. Geef je dus snel op voor de busreis naar Almere en moedig de Leidse mannen aan op weg naar de tweede prijs van dit seizoen.