Nieuwsbericht

U20 klopt koploper GasTerra

26 maart 2012

Na de  overwinningen op Amsterdam en Den Bosch boekte Zorg en Zekerheid U20 de derde knappe overwinning op rij. In Groningen werd koploper Gas Terra Flames verslagen met 68-74. Hierdoor blijft het team van Richard den Os volop meedoen in de strijd om de Final 4.

De wedstrijd begon zondag om 12.30 uur en door het ingaan van de zomertijd moesten de jongens dus vroeg hun bed uit. Toch leek ZZ wakkerder dan de thuisploeg en nam gelijk een 4-11 voorsprong. Daarna liet Flames zien dat het niet voor niets bovenaan staat en kwam terug tot 14-16. Toch was het Leiden dat met een kleine voorsprong het eerste kwart afsloot, 18-20.

Aan het begin van het tweede kwart liep ZZ weer knap weg naar 21-30 via o.a. vijf punten op rij van Tomas Breel. Dankzij Yanick van der Ark, die dit kwart 12 van de 14 Groningse punten scoorde kwam Flames iets terug, maar ZZ ging met een 32-38 voorsprong de rust in.

De tweede helft begonnen de bezoekers weer goed en liepen weg naar 36-46. Maar net als in de eerste twee periodes kwam GasTerra weer terug en aan het eind van de derde periode was het verschil weer vier: 49-53.

In het vierde kwart was het deze keer Flames dat goed begon en kwam zo na twee minuten voor het eerst in de wedstrijd gelijk, 53-53. Gelukkig liet Zorg en Zekerheid zien dat het mentaal de laatste weken wel goed zit en via een 6-0 run nam het weer iets afstand. Met name door veertien punten op rij van Koen Grimbergen liep Leiden verder weg naar 63-72. De Groningse press en wat slordigheden aan Leidse kant bracht de spanning nog heel even terug (68-72), maar Rai Wimpel schoot vanaf de vrije worplijn ZZ naar een verdiende 68-74 overwinning!

Voor de derde keer op rij wint U20 dus van een goede ploeg. Na de nederlaag tegen Rotterdam leek de F4 ver weg maar nu heeft ZZ weer een goede kans om het te halen. Over drie weken moet de ploeg op zaterdag op  bezoek bij West Brabant Giants en een dag later naar Nijmegen. Het is nu zaak om ook van deze, op papier mindere ploegen te winnen. Iets wat eerder dit seizoen juist het probleem was gezien de nederlagen tegen Akrides, Leeuwarden en twee keer tegen Binnenland.

Maar hopelijk heeft het team daarvan geleerd en speelt het met dezelfde instelling en intensiteit waarmee het de laatste weken  heeft gespeeld!

Scores ZZ Leiden: Koen Grimbergen 31, Sander Vos 10, Bryan Westerhout 9, Rai Wimpel 8, Juwan Simson 6, Tomas Breel 5, Tim de Jong  3, Tom Driessen 2, Ajene Wansing 0, Wouter Hoogeveen 0.

Videosamenvatting GasTerra