Nieuwsbericht

U16 kwelt koploper

25 maart 2012

De strijd aan de kop van de competitie in de eredivisie U16 is zeer spannend. Drie ploegen strijden met een gelijk aantal verliespunten om de eerste plaats. Zorg en Zekerheid Leiden doet daar niet meer aan mee, maar tegenstander Harlem Lakers wél. De Amsterdamse ploeg was dus gebrand op een overwinning met een zo groot mogelijk puntenverschil.

Het begin van de wedstrijd is vrij rustig van beide kanten. Harlem Lakers, met de moeilijk te stoppen sterspeler Yannick Franke, had het voordeel bij bijna elke aanval diverse schotpogingen te kunnen ondernemen, omdat het uitboxen en rebounden van ZZ Leiden onvoldoende was. Toch was de ploeg niet in staat om ver uit te lopen en ging de strijd gelijk op. Aan het eind van het eerste kwart was er dan ook maar twee punten verschil: 17-15.

Halverwege het tweede kwart had Leiden een dipje, maar ondanks dat was het team in staat om de koploper van de competitie goed tegenwerk te bieden. Mede door het dipje stond er halverwege wel een verschil van acht punten op het scorebord.

Na de pauze uit de kleedkamer gekomen zette ZZ Leiden de wedstrijd op de kop. Er werd fel gespeeld en Harlem Lakers was een tijd lang volledig de draad kwijt. Met een run van 11-2 wist ZZ zelfs in punten voor te komen en hing er een tijd lang een verrassing in de lucht. Aan het eind van dit kwart wist Harlem Lakers toch weer een klein voorsprongetje te nemen, maar duidelijk was dat het door het goede spel van Leiden behoorlijk onzeker was geworden.

Het laatste kwart werd begonnen met twee puntjes voorsprong voor Harlem Lakers. De strijd was stevig, er werd hard gestreden en de ploegen deden niet voor elkaar onder. Op 1:12 van het eind was de stand 56-52. Met die stand riep Coach Richard den Os de mannen voor een time-out naar de kant en werd geprobeerd om op de tegenstander (die tot dan toe niet best had gepresteerd vanaf de vrije worp lijn) fouten te maken in de hoop op missers en daarnba balbezit voor Leiden. Een mogelijkheid om de wedstrijd naar je toe te trekken, maar dan moet de tegenstanders wél de vrije worpen missen en dat gebeurde nu juist niet. De twee driepuntspogingen van de Leidse kant gingen daarentegen wel net mis, waardoor de eindstand uiteindelijk op 59-52 uitkwam na een goede wedstrijd van Leidse zijde. Het werd onverwacht spannend en ZZ Leiden verdiende dan ook de complimenten.

Harlem Lakers-ZZ Leiden 59-52 (17-15, 17-11, 11-17, 14-11)
Scores ZZ:
Wesley Kikkert 15, Alex van Gerrevink 10, Jeroen van Winkel 9, Arend Raats 8, Lars Kimpel 5 en Thomas van Woudenberg 5.