Nieuwsbericht

Tijd voor het échte leeuwenhart

20 maart 2012

Zorg en Zekerheid Leiden neemt het woensdagavond in de Vijf Meihal opnieuw op tegen Magixx Playing for Kidsrights uit Nijmegen. Het duel begint om 20.00 uur.
De ploeg van Toon van Helfteren zal zinnen op revanche. Een, misschien wel, cruciaal drieluik met drie thuiswedstrijden op woensdag achtereen verloopt voor Leiden op dit moment ongewenst. Met gelukkig wel twee zeges in Rotterdam en Weert tussendoor moest Zorg en Zekerheid twee keer een nederlaag slikken in de eigen hal. Vooral de manier waarop dat gebeurde zal voor perfectionist Van Helfteren pijn aan de ogen hebben gedaan. Eerst Nijmegen en een week later ook Groningen liepen met de winst uit de hal en lieten de ploeg die tot dat moment tien competitiezeges op rij had geboekt verbouwereerd achter.

Woensdagavond is dus een prima gelegenheid voor de spelers om het échte leeuwenhart weer uit de kast te trekken. Leiden zit in een dip en zal er alles aan doen die dip achter zich te laten voor de start van de play-offs en voor het bekerweekend, waar het onberekenbare Zwolle wacht op vrijdag 30 maart.

Ook met het oog op de confrontatie van zondag aanstaande in Den Bosch zou het uiterst gewenst zijn als Leiden wat vertrouwen tankt. Het zou namelijk zomaar kunnen dat ook Den Bosch Leiden nog voorbij streeft in de eindrangschikking voor de start van de play-offs en dat zou weer een domper zijn in de aanloop naar de strijd om thuisvoordeel én titelbehoud. De ploeg kan dus alle steun gebruiken om het goede gevoel weer terug te vinden in een moeilijke periode. Te beginnen met een zege op Nijmegen.