Nieuwsbericht

Tweede geeft zege bijna weg

19 maart 2012

Als je op een gegeven moment niet meer 'wilt' scoren en je geeft de tegenstander de kans om vanuit een zone lekker op de break te gaan lopen, dan vraag je na 35 minuten controle over de wedstrijd om moeilijkheden. Zie hier een korte samenvatting van Zorg en Zekerheid 2 tegen Jugglers. De punten bleven in Leiden (71-68), maar het scheelde niet veel.

En dat zal toeschouwers, die halverwege of na drie kwarten genoeg hadden gezien hebben verbaasd. Er was namelijk vrijwel de hele wedstrijd niets aan de hand voor de ploeg van Roberto van den Broek. Maar de coach moest toch een paar keer ingrijpen om onnodige schade te voorkomen.

Zorg en Zekerheid Leiden 2 begon sterk en liep gelijk weg naar 15-4. De 22-16 na tien minuten was niet veel, maar echt gevaar was er niet. Bij de rust was het 41-27 en ook na de hervatting liep Leiden langzaam maar zeker verder weg.

Het verschil zou oplopen tot ruim twintig punten, omdat de ploeg uit Enschede geen verweer had tegen met name de3 driepunters van Joey Schelvis, die een paar keer van NBA-afstand raak knalde.

Maar in het vierde kwart leek het mis te gaan. De 2-3 zone van Jugglers bleek een goede strategie. Leiden kon het antwoord niet vinden en via snelle tegenstoten kwam Jugglers steeds dichterbij. Het werd 72-68 en het stop-de-klok-foutenspel leek te werken. Leiden moest alle zeilen bijzetten om de winst niet te verspelen.

Dat lukte dus net en daardoor zit de derde plaats er nog altijd dik in. Dat zou in elk geval betekenen dat er aan de Finbal-4 meegedaan kan worden en dat in eerste instantie Binnenland, dat dit weekeinde zijn veertigste zege op rij boekte..., ontlopen wordt.

ZZ Leiden-Jugglers 71-68 (22-16, 19-11, 20-10, 10-31)
Topscorers Leiden: Joey Schelvis 23, Bart Constandse 19