Nieuwsbericht

Nuttige winst voor U20

19 maart 2012

Zorg en Zekerheid U20 blijft keihard knokken voor een plekje in de Final-4. Gemakkelijk is dat bepaald niet, maar met de winst op EiffelTowers van zondag (71-63), die volgde op de goede overwinning in Amsterdam op Apollo, presteert de ploeg van coach Richard den Os in elk geval maximaal.

Het zou echter geen kwaad kunnen flink te trainen op vrije worpen, want dan zouden wedstrijden als deze een stuk eenvoudiger kunnen worden afgewerkt. Twintig van de 38 gingen er niet in tegen EiffelTowers, dat daardoor lang kon bijblijven en pas in de laatste vijf minuten écht moest afhaken.

Toen tenslotte de eindstand van 71-63 op het scorebord stond, zagen de toeschouwers een fraai opgetuigde kerstboom. De heren scheidsrechters voelden er niets voor om de mannen te laten spelen en lieten binnen de eerste vijf minuten vijftien (!) 'kaarsjes' aansteken. Daarbij een onsportieve fout aan Bossche zijde, die aanvankelijk terecht als diskwalificerend werd aangegeven, maar vreemd genoeg werd teruggedraaid. Je ziet het voor je in een voetbalwedstrijd: rood geven en dan terugdraaien naar geel...

Met die vijftien fouten in driehonderd seconden was natuurlijk de toon gezet. In totaal zouden het er zestig worden, want één ding kon ze de mannen in het oranje niet ontzeggen: ze floten wél consequent. Of dat goed was is aan een ieder ter beoordeling.

Echt leuk werd de wedstrijd daardoor niet. Eindeloos veel vrije worpen zijn nu eenmaal niet fijn om naar te kijken. Gelukkig ging het lang gelijk op. Tegen het einde van het derde kwart sloeg ZZ Leiden een gaatje, dat via een buzzerbeater van Tomas Breel op negen punten werd bepaald.

Dat bleek voldoende om de punten in Leiden te houden. In het vierde kwart liep het verschil op tot maximaal dertien punten, maar omdat het aanvallend even stokte, dook EiffelTowers weer onder de tien, al kwam de overwinning van Zorg en Zekerheid Leiden nimmer in gevaar.

FOTO'S CHRISTIAN AARTS, FOTOGRAAF EIFFELTOWERS