Nieuwsbericht

Tweede verliest in Amsterdam

13 maart 2012

Afgelopen zaterdag stond de topper tegen Amsterdam op het programma. Amsterdam had groots aangekondigd dat het een waar spektakel zou worden met als bedoeling een terugkeer van Amsterdam naar de eredivisie. Er waren een aardig aantal mensen op komen dagen voor deze topper in de promotiedivisie.

De eerste wedstrijd in Leiden werd in het voordeel van Amsterdam beslist dus Leiden had nog iets goed te maken. Dat het moeilijk zou worden was vooraf al duidelijk. De wedstrijd van vorige week had duidelijk zijn sporen achtergelaten voor Leiden. Zo waren Youri, Wouter, Bern en Joey gehavend uit die wedstrijd gekomen. De eerste drie konden slechts mondjesmaat trainen, terwijl Joey niets eens in staat was deze wedstrijd mee te doen. Brian en Tomas zorgden voor de nodige aanvulling vanuit U20. Er lag dus de nodige druk op de fitte spelers om veel minuten te maken.

Het eerste kwart hielden beide teams elkaar in evenwicht. Leiden kwam inside via Bern regelmatig goed door en ook rebounded stond het goed. De vorige wedstrijd sloeg Amsterdam in het eerste kwart meteen een gat door de vele fastbreaks. Deze werd dit keer redelijk goed controle gehouden.

Het tweede kwart liet een ander beeld zien, alhoewel het verschil niet al te groot was bij rust, 33-27. Leiden maakte het zichzelf moeilijk door veelvuldig de bal, onnodig weg te gooien. Alleen dit kwart al 9 keer!. In totaal noteerde Leiden 23 turnovers tegenover slechts 4 assists. Met zulke cijfers is het moeilijk winnen, laat staan tegen een team als Amsterdam.

Aan al deze turnovers moest iets veranderen bij rust. Hierop werd dan ook de nadruk gelegd, samen met het feit dat we de rebounds moesten blijven pakken, iets wat we tot dan toe redelijk goed deden.

Misschien was het vermoeidheid of speelden de blessures bij sommigen toch weer op, maar de tweede helft kon Leiden helaas niet het niveau van de eerste helft evenaren. De turnovers werden verdubbeld en Amsterdam kon in totaal 19 aanvallende rebounds pakken. Het derde kwart liep de achterstand op naar 10 en dat was een breekpunt: komen we nog terug in de wedstrijd of loopt Amsterdam uit? Helaas gebeurde het laatste en was het Amsterdamse feest compleet. Eindstand 68-49.

Ondanks het verlies staat Leiden er nog steeds goed voor in de race om de Final 4. Het is nu een kwestie van herstellen en richten op de volgende wedstrijd tegen Jugglers.

Topscorers: Bart 16