Nieuwsbericht

Sleutelduel in de Vijf Meihal

13 maart 2012

Woensdagavond zou wel eens een cruciaal duel kunnen zijn in de strijd om de eerste plaats na de reguliere competitie. Zorg en Zekerheid Leiden ontvangt in de Vijf Meihal GasTerra Flames en daarmee staan de nummers één en twee in de competitie tegenover elkaar vanaf 20.00 uur.
Het belang van de titanenstrijd is natuurlijk niet zo moeilijk te omvatten. Leiden en Groningen staan in verliespunten gelijk, de Noorderlingen staan nog wel bovenaan omdat zij een wedstrijd meer speelden en dus twee punten meer hebben dan Leiden. Met nog maar vier en vijf wedstrijden te gaan na morgen zou de doordeweekse ontmoeting wel eens een sleutelrol kunnen spelen in aanloop naar de apotheose van het seizoen. Als eerder gememoreerd, zowel in Groningen als in Leiden weet men dondersgoed wat het betekent om de eerste plaats na de reguliere competitie te pakken en zo dus tot de finale van de play-offs het thuisvoordeel te hebben.

De duels tussen de twee ploegen zijn ook dit seizoen weer uiterst spannend. De eerste ontmoeting van dit seizoen in Groningen werd een prooi voor de thuisploeg, 86-75. Daarna was het in de Vijf Meihal de beurt aan Leiden, dat met 70-58 te sterk was in eigen huis. De zege in de Martiniplaza (62-64) op zaterdag 14 januari was uitermate belangrijk voor Zorg en Zekerheid. Het 'doelsaldo' is op dit moment +3 in Leids voordeel, maar met een zege zou het onderling resultaat sowieso in het voordeel van Leiden uitvallen en dus kan dan het doelsaldo in de prullenbak.

De Vijf Meihal zal morgen ongetwijfeld overvol zitten, zo niet uitverkocht zijn. Dat verdient dit sleutelduel ook tussen twee ploegen die sportief gezien keer op keer fantastische gevechten uitvechten met elkaar. Twijfel dus niet te lang als u nog kaarten wilt bemachtigen en moedig Leiden aan op weg naar de eerste plaats.