Nieuwsbericht

Duidelijke zege voor U16

12 maart 2012

Uitgangspunt voor Zorg en Zekerheid U16 was uiteraard winst tegen Mosquito's dat op de voorlaatste plaats op de ranglijst staat, te meer daar de eerste competitiewedstrijd - waarna de ploeg eigenlijk alleen maar beter is geworden - met 13 punten verschil was gewonnen.

Het begin was direct veel belovend, want de eerste twee vrije worpen na vijf seconden spelen werden door Mitchell de Jong zonder pardon raak geschoten. De eerste aanvallen van Mosquito's zagen er bovendien niet al te gevaarlijk uit en alle defensieve rebounds werden met gemak door ZZ Leiden gepakt zonder dat de tegenstander moeite leek te doen om de bal te pakken te krijgen. Van de Leidse aanvallen ging echter ook niet al te veel dreiging uit, omdat er vooral rondgespeeld werd zonder echt te penetreren. Goed in dit kwart van Leidse kant waren vooral de vele intercepties met bijbehorende fast breaks en het goede werk vanaf de vrije worp lijn. De eerste negen vrije worpen gingen allemaal raak! En met een totaal van 10 uit 13 mag je best tevreden zijn.

Het tweede kwart kan vooral aangemerkt worden als rommelig. Het spel golfde op en neer in een zeer hoog tempo, maar het snelle spel zorgde ook voor onzorgvuldigheid. Veel balverlies aan beide kanten maakte de wedstrijd er niet mooier op. Snelle foutenlast bij ZZ Leiden zorgde ervoor dat Mosquito's veel vrije worpen mocht nemen, waaruit regelmatig punten werden gescoord. Toch kwam ZZ Leiden ook dit kwart tot een hogere score waardoor de voorsprong halverwege de wedstrijd was opgelopen tot elf punten: 23-34.

Na de pauze volgde voor Leiden het beste deel van de wedstrijd. De aanvallen werden gestructureerd opgezet en de basket werd met grote regelmaat hard aangevallen. Maar vooral het afronden was in dit kwart fenomenaal. Op twee gemiste vrije worpen na ging echt alles er in. Het trouwe publiek zag het team, onder leiding van een uitstekend arbitraal gelegenheidsduo (één van de twee scheidsrechters had afgezegd en moest worden vervangen door een toevallig aanwezige arbiter) uitlopen tot 28-55.

Het laatste kwart begon weer net zo rommelig als het tweede. Mosquito's had hier minder nadeel van dan ZZ Leiden en was daardoor in staat om zes punten in te lopen. Daarna vond ZZ het genoeg en stelde met een run van twaalf punten orde op zaken en haalde daarmee een zege binnen met 32 punten verschil.

Eindstand: 40-72 (13-20, 10-14, 5-21, 12-17)

Scores: Alex van Gerrevink en Bo Tdlohreg 12, Arend Raats en Justin Zee 8, Thomas van Woudenberg 7, Xander Smits 6, Mitchell de Jong 5, Stefano Skafidas, Roël Hoppenbrouwers en Wesley Kikkert 4, Jessy van Dorp 2