Nieuwsbericht

Kans op eerherstel na domper

9 maart 2012

De euforische stemming bij Zorg en Zekerheid Leiden werd afgelopen week even stevig getemperd door de ongelukkige nederlaag die de ploeg woensdag leed in de Vijf Meihal tegen Nijmegen, dat daarmee ook zeker de credits verdiende voor een uitstekende wedstrijd. Zaterdag om 20.00 uur is er kans op eerherstel bij het bescheiden Rotterdam.
In het Topsportcentrum zal Leiden getergd zijn om de thuisploeg een fikse nederlaag toe te brengen. Gezien de uitstekende mentaliteit van de ploeg van Randy Wiel ondanks de schamele drie zeges die het dit seizoen pas boekte, zal Zorg en Zekerheid toch vooral in de beginfase moeten waken voor onderschatting. Want ondanks de beperkte middelen waarmee Rotterdam de scepter moet zwaaien, is het bij vlagen wel degelijk talentvol en frivool wat de jonge formatie laat zien.

Vorige week nog liet Rotterdam koploper Groningen flink zweten, om uiteindelijk pas in de eindfase te capituleren bij 56-59. Dat de havenstadbewoners kunnen basketballen is dus wel duidelijk. Met Wiel aan het roer is ook het tactische gedeelte goed verzorgd, maar toch wilde het tot nu toe nog niet erg lukken in de 'close games'. Voor Leiden is de ontmoeting ook weer het weerzien op het veld met oud-Leiden speler Vincent Krieger. Hij maakt zijn minuutjes sinds zijn come-back op het veld wekelijks en doet dat zeer zeker niet onverdienstelijk.

Met die gegevens in het achterhoofd belooft het dus een heel aardig avondje basketbal te worden in het Topsportcentrum, overigens ook de dichtstbijzijnde uitwedstrijd voor Leiden. Het aantal Leiden-supporters zal dus traditioneel weer niet gering zijn en dat is nu precies wat de ploeg goed kan gebruiken na de domper van afgelopen woensdag.