Nieuwsbericht

Nijmegen treft Leiden op oorlogspad

6 maart 2012

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden treft woensdag opnieuw een deelnemer aan het Final Four bekerweekend in Almere. Magixx Playing for KidsRights is in de Vijf Meihal de tegenstander van het hongerige Leiden dat opgaat voor zijn elfde competitiezege op rij.
Met de 'clash' tegen Nijmegen komt ook een oude bekende de Vijf Meihal weer eens opzoeken. Ross Bekkering, vorig jaar nog een van de spelers van het kampioensteam van Leiden, koos er na het vorige seizoen voor samen met zijn broer Henry bij de ploeg van Michael Schuurs aan de slag te gaan. Geen slechte keuze, zo blijkt. Nijmegen doet het best heel aardig en met een vierde plaats doet de financieel beperkte club het eigenlijk gewoon boven verwachting. Met Markel Humphrey en Lucas Hargrove als drijvende krachten binnen het team wonnen de Magixx al 13 keer, tegenover 8 verliespartijen.

Leiden maakt zich op voor de eerste van drie thuiswedstrijden die op woensdag gespeeld worden, telkens om 20.00 uur. Met een zege zou de formatie van Toon van Helfteren uitstekende zaken doen op de ranglijst. Het verschil met de nummer vier wordt in dat geval 8 punten, waarbij Zorg en Zekerheid ook nog eens een wedstrijd minder speelde. Naar alle waarschijnlijkheid laat Leiden Nijmegen dan definitief achter zich, zo lijkt het met het restant van 7 wedstrijden en 8 punten voorsprong. Bovendien blijft de ploeg dan virtueel koploper en kruipt het steeds dichter toe naar een ideale uitgangspositie voor de play-offs. De eerste plaats in de competitie is voor Leiden voorlopig de hoogste prioriteit, want waar dat toe kan leiden, staat iedereen ongetwijfeld nog in het geheugen gegrift.