Nieuwsbericht

Tweede knokt zich naar zege

5 maart 2012

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden is heel diep moeten gaan om de punten tegen Cangeroes binnen te halen. De aardige voorsprong bij de rust (32-21) in dit stevige duel was niet aan de ploeg van Roberto van den Broek besteed en verdween in de tweede helft als sneeuw voor de zon. Op het nippertje werd het toch nog 58-55.

Zorg en Zekerheid Leiden is de enige eredivisieclub met een tweede team dat er een beetje toe doet. In de promotiedivisie is verder alleen Rotterdam vertegenwoordigd, maar dat zou zó maar kunnen degraderen. Leiden doet lekker mee in de top en moest daarom zondagavond winnen van de ploeg uit Utrecht, waarvan de naam vreemd genoeg foutief is. Het zijn Kangoeroes of (in het Engels) Kangaroos. Maar hoe dan ook, de volgelingen van coach Thijs Volder lijken in niets op de aaibare Australische dieren. Het zijn knokkers, die het duel niet schuwen en stevig, op het randje spelen. Dan ben je overigens bij Leiden aan het juiste adres, want ook dit team kan stevig spelen als het moet.

En dat moest dit keer met als gevolg dat het scorebord een metamorfose onderging tot kerstboom. Door het intimiderende spel van Cangeroes kwam Leiden eigenlijk nooit echt lekker in de wedstrijd, vooral niet nadat de voorsprong van de eerste helft verdwenen was. Links en rechts ontstond er irritatie met als gevolg drie technische fouten. Zoals gezegd kon Leiden de voorsprong (32-21 halverwege) niet vasthouden en de Utrechtse ploeg kwam zelfs op voorsprong bij 39-41. Daarna ging het om en om. Bij 56-55 overleefde ZZ Leiden een laatste aanval van Cangeroes door goed te verdedigen.

Met een fout op Ryan Merckx op 2.1 seconden van het einde leek de winst binnen. Merckx maakte deeerste en wilde de tweede missen, zodat de tijd weer direct ging lopen. Hij mikte keurig achter op de ring, maar de bal ging er toch in... Natuurlijk een time-out voor Cangeroes en een laatste kans. Het noodzakelijke driepuntsschot kwam er, maar kwam niet in de buurt van een score, zodat een verlenging uitbleef.

STATISTIEKEN