Nieuwsbericht

U20 onderuit in verlenging

5 maart 2012

LEIDEN - De verlenging bleek uiteindelijk net te veel van het goede voor Zorg en Zekerheid U20 in de wedstrijd tegen Rotterdam. Veertig minuten lang was er geknokt tegen een laffe zoneverdediging, die eigenlijk strafpunten zou moeten opleveren. Natuurlijk, het is toegestaan en in het geval van Rotterdam succesvol. Voor de toeschouwers is dit soort basketball echter niet om aan te gluren.

Je wordt als ploeg uiteraard wel vaker geconfronteerd met een zoneverdediging, maar nooit een hele wedstrijd lang. Rotterdamcoach  Mansour Einolhagh weigerde echter zijn ploeg opdracht te geven voor een man-to-man en beperkte zijn aanwijzingen tot drie of twee vingers in de lucht voor een 3-2 dan wel een 2-3/2-1-2 zone. Zorg en Zekerheid had er veel moeite mee. De aanvallen liepen niet lekker en omdat Rotterdam met name in de eerste helft grossierde in driepunters (zeven stuks voor de rust) keek de thuisploeg al snel tegen een achterstand op, die na twee drietjes aan het begin van het tweede kwart opliep tot 18-36.

Daarna kwam Leiden wat terug en bleef in de wedstrijd door een 10-2 run in de laatste minuten voor de rust, die inging bij 34-43. In de tweede helft zwakte het Rotterdamse schot wat af en kwam Leiden steeds dichterbij om bij 51-51 aan te sluiten. Aan het einde van het derde kwart stond er zelfs een Leidse voorsprong op het scorebord: 57-54. Die was echter onmiddellijk in het vierde kwart weer weg, waarna het een spannende, gelijkopgaande wedstrijd werd. Heel vaak stond er een gelijke stand op het scorebord en dat was na veertig minuten dus ook zo: 72-72.

In de extra tijd vergaat Leiden een beetje te scoren. En omdat Rotterdam (ook in die vijf minuten natuurlijk in een zoneverdediging) dat wel deed gingen de punten naar de Maasstad.

STATISTIEKEN