Nieuwsbericht

Tiende competitiezege op rij

3 maart 2012

ZWOLLE - Voor de tiende keer op rij mocht Zorg en Zekerheid Leiden de punten bijschrijven in competitieverband. Landstede Zwolle stribbelde even tegen, maar kon uiteindelijk ook geen vuist maken tegen het gedecideerde spel van de bezoekers, het werd 64-74.

Leiden opende furieus met een score van Worthy de Jong en een driepunter van Jevohn Shepherd. Toch leek Zwolle niet erg onder de indruk en met name Gerald Robinson hield Zwolle in de beginfase in de race. Sterker nog, hij zette met 10 van de eerste 14 punten voor Zwolle zijn ploeg eigenhandig voor het eerst op  voorsprong bij 11-8 en even later met zijn tweede driepunter op 14-10.

In het tweede kwart waren voornamelijk de lange mannen doeltreffend. Mohamed Kherrazi opende het kwart, Patrick Hilliman volgde zijn voorbeeld voor 15-18. 'Zwollenaar' Cameron Wells bracht met vijf punten de thuisploeg toch weer op voorsprong, al was dat verschil minimaal, op 22-20. De ploegen hielden elkaar voor de rust in evenwicht en via 28-29 en een steal en karakteristieke dunk van De Jong werd de eindstand bij de rust bepaald op 32-36.

Na de rust bracht Zorg en Zekerheid wat meer leven in de brouwerij en pakte het stukje bij beetje een grotere voorsprong. Tot 36-42 was er weinig pijl op de afloop van het duel te trekken, middels een goede tussenfase werd het toch 37-50 en aan het einde van het derde kwart 44-55.

In de laatste tien minuten was Leiden doortastend en niet van plan de welwillende thuisploeg terug in het duel te laten komen. Zwolle knokte zich naar 48-56, maar moest toch toezien hoe de bezoekers weer uitliepen naar 52-61 en 55-63. Met nog twee minuten te gaan kon het publiek in het mooie Topsportcentrum nog één keer opveren toen de thuisploeg bij 58-69 een laatste offensief leek in te willen leiden, maar dat stond de formatie van Toon van Helfteren niet toe. Bij 60-74 met nog minder dan een minuut wierp Zwolle de handdoek en vond ook Leiden het wel goed. Bij 64-74 klonk de zoemer voor de laatste keer en kon Leiden voor de tiende keer op rij de punten bijschrijven in competitieverband.

Topscorer in het duel werd Patrick Hilliman met 14 punten, Jevohn Shepherd met 11 punten was de enige overige Leidenaar in de dubbele cijfers. Seamus Boxley, Mohamed Kherrazi en Worthy de Jong eindigden op 8 punten, Arvin Slagter, Sean Cunningham en Gabe Kennedy op 6. Ook Thomas Jackson (4) en Terry Sas (3) vonden hun naam terug op het sheet.

Met de zege toonde Leiden op dit moment sterker te zijn dan Zwolle en dat is, vooral met het oog op de halve finale van de beker op 30 maart aanstaande, een lekker gegeven. Alhoewel een wedstrijd in Almere natuurlijk op zich staat en weer in een andere ambiance wordt gespeeld, neemt dat niet weg dat Zorg en Zekerheid met de zege de eerste mentale tik heeft uitgedeeld in aanloop naar de wedstrijd die wellicht leidt naar de bekerfinale op zondag 1 april.