Nieuwsbericht

Ruime zege voor U18

3 maart 2012

LEIDEN - Zorg en Zekerheid U18 heeft de eerste helft van de dubbel dit weekeinde bekroond met een ruime overwinning op Lokomotief. In de Vijf Meihal werd het 78-53 voor de ploeg van René Mulder.

De start van Leiden was prima. Binnen vijf minuten stond er een voorsprong van 16-2 op het scorebord en daarna is Lokomotief eigenlijk nooit meer in de buurt geweest. Als er even wat dreiging was, volgde er een Leidse driepunter (de ploeg maakte er tien, waarvan Boris Crama vijf) en was het verschil weer daar. Zoals bijvoorbeeld aan het eind van het eerste en het begin van het derde kwart. Crama knalde er in de buzzer vanaf de middellijn een driepunter in voor de pauzestand van 25-14 en opende daarna met een drietje.

Langzaam maar zeker liep Zorg en Zekerheid Leiden verder weg van de jonge ploeg (veel spelers van U16) uit Rijswijk. Bij de rust was het verschil al vijftien punten (42-27) en de coachingstaf van 'Loko' zag in een zoneverdediging de enige oplossing. Maar dat bleek niet zo te zijn. De zone (eerste een 1-3-1 en later een 3-2) werd aan flarden geschoten. Toen Tim de Jong en Brolis Crama het vierde kwart openden met driepunters brak het laatste beetje verzet en kon Leiden de wedstrijd rustig uitspelen. De slotminuten mochten en konden worden afgewerkt door de eerstejaars spelers van Mulder.

Zondag komt het team opnieuw in actie. Dan in Almere tegen Pioniers, de wedstrijd die eerder dit seizoen door sneeuwval geen doorgang kon vinden.

Topscorers ZZ Leiden: Ingmar Kok 18, Tim de Jong 17, Boris Crama 15 (5x3). Jaron Dijkhuizen 10 rebounds