Nieuwsbericht

Op zoek naar revanche op Zwolle

2 maart 2012

Toon van Helfteren kennende zal hij de pijnlijke en overigens ook dit seizoen zeldzame nederlaag van zijn ploeg in en tegen Landstede Zwolle op zaterdag 26 november nog niet zijn vergeten. Aanstaande zaterdag kan Leiden, inmiddels compleet en in Nederland nog ongeslagen in 2012, laten zien dat de kaarten inmiddels heel anders liggen.

Al was het maar omdat Jevohn Shepherd toen geblesseerd aan de kant bleef en inmiddels een van de belangrijkste Leidse spelers is die node gemist wordt als hij er niet bij is. Shepherd had even een aanzetje nodig om zijn draai te vinden in de Sleutelstad, maar inmiddels is 'Shep' helemaal op niveau en toont hij zich een waardig van Leidens oude aanjager Monta McGhee.

Toch zal het wederom niet gemakkelijk worden voor Leiden om Zwolle 'zomaar' aan de kant te zetten. Was dat vorig jaar nog wel anders, dit jaar heeft Herman van den Belt met Rein van der Kamp een heel aardig team op de been gebracht, waar wel degelijk rekening mee gehouden moet worden. Na de eenvoudige bekerzege gisteravond op Dunckers weet Leiden ook dat het Zwolle zal treffen in de halve finale van het bekertoernooi, in Almere. Om die ploeg alvast een kleine mentale tik uit te delen zou het lekker zijn als Leiden in ieder geval net zo gemotiveerd en gedreven voor de dag komt als tegen Oldenburg, want met de kwaliteit binnen de ploeg zit het wel goed.