Nieuwsbericht

Europese 'uitzwaaiwedstrijd'

27 februari 2012

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden luidt morgen het Europese seizoen uit met een thuiswedstrijd tegen het Duitse EWE Baskets Oldenburg.

Alhoewel de thuisploeg is uitgeschakeld, zullen de Leidenaren er alles aan doen om het publiek nog één keer op de banken te krijgen ter afsluiting van een fantastisch Europees seizoen, waarin voor het eerst de tweede ronde werd bereikt.

Spannend zal het in ieder geval worden door de grote belangen die er voor Oldenburg op het spel staan. De Duitsers moeten winnen om zeker te zijn van de volgende ronde. Mocht dat gebeuren en Ventspils wint in de andere poulewedstrijd van Roanne, zijn Ventspils en Oldenburg door naar de volgende ronde. Als Roanne wint, zijn Oldenburg en Roanne door. Als Oldenburg verliest is het over voor de Duitsers. Ze eindigen dan in punten gelijk met de verliezer in Ventspils (winnaar is dan eerste in de groep) en hebben een nadelig saldo ten opzicht van Roanne van 4 en ten opzichte van Ventspils van 5.

De spanning staat er dus in ieder geval op in de Vijf Meihal, waar de spelers na het luchtige All*Star Gala opnieuw, maar nu voor het 'echie', voor spektakel willen zorgen en bovendien voor een nieuwe stunt door nog een Europese zege te boeken tegen een sterker geachte opponent, met Nederlander Robin Smeulders overigens nog altijd in de gelederen.

Het duel begint dinsdagavond om 20.00 uur. Zwaai de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden Europees uit en kom naar de Vijf Meihal om het team massaal te bedanken voor een geweldig Europees avontuur.