Nieuwsbericht

Terry Sas wint driepuntschieten

26 februari 2012

ZWOLLE - Terry Sas heeft tijdens het All*Star Gala in Zwolle zondag het driepuntschieten gewonnen. Hij bleef in de finale Damon Huffman van Landstede de baas met 16-13.

Terry Sas kwam als vierde door de eerste ronde heen, waarin onder anderen Kees Akerboom afviel. Met Sas gingen Robbie Harman (Stepco BSW), Lance Jeter (Lasaulec-Aris) en dus Huffman mee. De guard van Landstede was de beste van de acht met 16 van de maximale 30 punten. Ook in de halve finale kwam Huffman als beste uit de bus met liefst 23 punten. Sas was tweede met 17, terwijl Jeter (16) en Harman (14) afvielen. Kennelijk had Damon Huffman in die twee gewonnen rondes zijn kruit verschoten. Zestien punten waren voor Terry Sas voldoende om de Amerikaan (13) te kloppen.

VIDEO-SAMENVATTING SPORTIEF ZWOLLE

De All*Star Game kende een flinke Leidse inbreng met liefst vijf spelers, de coaches en de verzorgende staf. Zoals gebruikelijk was het een feestwedstrijd, waarin vrolijk werd gedunkt, niet of nauwelijks werd verdedigd en praktisch geen fouten werden gemaakt. Het team met de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden (Noord) verloor de wedstrijd met 107-113. Worthy de Jong maakte 15 punten, gevolgd door Jevohn Shepherd (13), Seamus Boxley (12), Thomas Jackson (7) en Patrick Hilliman (4). GasTerra's Jason Dourisseau was topscoer voor Noord met 25 punten. Markel Humphrey (Magixx) was dat aan de andere kant met 24 punten.

In de All*Star Game voor spelers tot en met 23 jaar werd Zorg en Zekerheid Leiden vertegenwoordigd door Mohamed Kherrazi. Hij maakte 20 punten, maar ook zijn Noord-team verloor van Zuid: 97-100.

De dunkwedstrijd, zonder Leidenaars, werd gewonnen door Jeroen van der List (EiffelTowers) na een barrage met Ama Saaka (Landstede).