Nieuwsbericht

U16 levert goed strijd

20 februari 2012

Zorg en Zekerheid U16 en Apollo beginnen strijdlustig en hoewel ZZ Leiden steeds een lichte voorsprong heeft gaat de strijd gelijk op. Aan beide kanten worden veel p's gemaakt, maar ZZ weet helaas veel te weinig te scoren uit de vrije worpen. Apollo valt met veel snelheid aan, snijdt goed door de Leidse defense en komt uiteindelijk toch iets meer tot scoren dan Leiden waardoor er na 10 minuten drie punten achterstand is: 15-12.

Ook in het tweede kwart blijft de strijd gelijk op gaan, ook nu veel persoonlijke fouten aan beide kanten en ook nu worden er door ZZ Leiden te weinig vrije worpen verzilverd. De defense ziet er wel goed uit. Er wordt over het algemeen goed uitgeboxt en veelvuldig goed gerebound, waardoor Apollo van scoren wordt afgehouden en Leiden zelf wel aan punten maken toekomt. Tussenstand halverwege: 25-28 in voordeel van ZZ.


Na de pauze lijkt ZZ Leiden wat frisser uit de kleedkamer te komen en zet weer een goede defense neer. Apollo schakelt over op full-court-press, maar waar dit in de eerste helft van de competitie vaak problemen opleverde heeft Leiden daar inmiddels een goed antwoord op. Aanvallend lukt het echter minder goed om druk te zetten. De basket wordt te weinig aangevallen en er wordt vooral veel van afstand geschoten. In het begin vallen die schoten nog wel, maar wanneer er een paar keer achter elkaar wordt gemist loopt Apollo uit. Aan het eind van dit kwart wordt de achterstand nog wel grotendeels goedgemaakt, zodat er met 39-38 aan het laatste kwart kan worden begonnen.


Na een paar minuten in het laatste kwart lijkt de koek een beetje op bij Leiden. Een paar mooie aanvallen van Apollo achter elkaar en twee driepunters zorgen ervoor dat de Amsterdamse ploeg binnen korte tijd tien punten voor staat. Defensief moet er enigszins voorzichtig worden geopereerd aan Leidse kant, omdat een aantal spelers met een foutenlast speelt en er maan negen man beschikbaar zijn. Uiteindelijk loopt de achterstand op tot achttien punten, een beetje geflatteerd gezien de eerste drie kwarten, maar wel een terechte overwinning van Apollo: 66-48.


Kwartstanden: 15-12, 10-16, 14-10 en 25-10.
Scores ZZ Leiden: Xander Smits 8, Jeroen van de Winkel 7, Arend Raats en Wesley Kikkert 6, Lars Kimpel en Bo Tdlohreg 5, Justin Zee en Roël Hoppenbrouwers 4, Alex van Gerrevink 3.