Nieuwsbericht

Dubbele revanche U20

19 februari 2012

Voor Zorg en Zekerheid Leiden U20 stond zaterdag de wedstrijd tegen Groene Ster/Aris in Leeuwarden in het teken van een dubbele revanche. Vorige week werd er tegen Akrides een zeer slechte wedstrijd gespeeld en in de eerste weken van de competitie werd de thuiswedstrijd tegen de Friese ploeg verloren met 75-90.

Het leek aanvankelijk wéér de verkeerde kant op te gaan, want de thuisploeg nam gemakkelijk een voorsprong, die via 18-4 leidde tot een kwartstand van 20-10, dankzij zes punten op rij van Sjors Bootsman. Het werd in het tweede kwart in eerste instantie nog erger (26-13), maar toen ging bij Leiden de knop om.

Het was de mannen van coach Richard den Os duidelijk dat er keihard gewerkt moest worden. Dat gebeurde en vooral via breaks kwam Leiden terug in de wedstrijd. Via 30-24 was het bij de rust 30-29 na een break met bonus van Koen Grimbergen.

In het derde kwart ging het aanvallend goed bij Leiden, maar dachten de spelers dat het niet meer nodig was om te verdedigen. Aris maakte in zes mninuten 21 punten en pakte weer een voorsprong van tien punten: 51-41. Toen werd de Leidse verdediging aangetrokken en werd er ook als team verdedigd. Het leidde zelfs tot de eerste voorsprong in de wedstrijd bij 54-55.

In het vierde kwart werd de voorsprong vergroot en werd Aris in de achtervolging gedwongen. Dat ging de thuisploeg niet goed af. Leiden bleef als team verdedigen, pakte de nodige steals, won uiteindelijk nog dik met 64-81 en nam daarmee dus revanche op zichzelf én Groene Ster/Aris.

Omdat het zo mooi uitkwam had coach Richard den Os voor zijn hele team kaartjes geregeld voor de wedstrijd tussen het eerste van ZZ Leiden en Aris. Maar daar bleef hij mee zitten, omdat de heren liever carnaval gingen vieren...

Statistieken