Nieuwsbericht

Sterk duel U18 tegen BSW

19 februari 2012

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft Stepco BS Weert - opvallend genoeg spelend in shirts van de oude, failliete sponsor Upstairs - duidelijk gemaakt dat het wil blijven meedoen in de strijd om de Final-4-plekken.

Met een nederlaag van liefst 66-45 droop de door oud-Amsterdam-coach Ferry Steenmetz gecoachte ploeg af richting carnaval in Weert. Mogelijk kunnen ze daar even aan iets anders denken, want het was natuurlijk wel een flinke draai om de oren, die de Limburgse nummer drie van de ranglijst kreeg.

Het was overigens de derde keer dat deze twee teams tegenover elkaar stonden. Eerder won BSW de thuiswedstrijd heel dik (87-58) en ook de bekerwedstrijd, die in Limburg werd gespeeld, leverde een zege op voor BSW: 68-63.

In de eerste helft kreeg BSW nog wat te vaak de kans om via de baseline te scoren. Daardoor werd het verschil niet al te groot. Leiden had na het eerste kwart een voorsprong van 23-17 en die werd in het tweede kwart slechts iets groter: 35-27 bij de rust.

Even kwam er hoop in Limburgse harten, toen de aansluiting werd bereikt, maar een driepunter van Ingmar Kok in de buzzer van de 24 seconden en een heerlijke alley-oop score van Tim de Jong gooiden bij 52-40 de deur in het slot voor BSW.

Kok en De Jong zijn overigens - samen met Jaron Dijkhuizen - geselecteerd voor het nationale team U18. Dat wil zeggen, ze zitten bij de 21 man, waaruit het uiteindelijke team van zestien spelers zal worden samengesteld.

Bij die tussenstand van 52-40 was het verzet van BSW eigenlijk gebroken en was het voor ZZ Leiden een kwestie van rechtdoor naar de duidelijke en dikverdiende overwinning. Coach René Mulder was vooral over de tweede helft tevreden, toen het verdedigend goed stond bij zijn ploeg. 'We wisten dat we op basis van rebounden en verdedigen een kans hadden tegen deze ploeg. Dit was een belangrijke overwinning. De komende weken krijgen we het zwaar met wedstrijden tegen Lokomotief en Almere Pioniers. Dan moeten we de Final-4 gaan verdienen.'

Statistieken