Nieuwsbericht

Knokken voor winst bij Aris

19 februari 2012

LEEUWARDEN - Het kostte bloed, zweet en tranen, maar toen het eindsignaal klonk stond er toch een overwinning voor Zorg en Zekerheid Leiden op het scorebord in het Kalverdijkje in Leeuwarden.Met het kleinst mogelijke verschil (76-77), maar ja, ook dat soort zeges leveren gewoon twee punten op en dus veranderde er aan de kop van de ranglijst niets, want ook de andere toonaangevende ploegen wonnen zaterdag hun wedstrijd.

Zorg en Zekerheid Leiden begon sterk, liep weg naar 4-11, maar moest Gabe Kennedy toen al wisselen. Hij kan weinig goeds doen bij de arbitrage de laatste tijd en kreeg toen al zijn tweede fout. Lasaulec-Aris kwam terug, maar Leiden behield een voorsprong door driepunters van Worthy de Jong en Jevohn Shepherd en een mooie score van Sean Cunningham: 20-23.

In het tweede kwart groeide de voorsprong, maar kon de ploeg van Toon van Helfteren het optische overwicht niet vertalen op het scorebord. Het voordelige verschil was dan ook slechts vijf punten bij de rust.

Halverwege het derde kwart toonde Leiden zich opeens een ploeg, die geweldig driepunters kan schieten. Op rij mikten Seamus Boxley, Arvin Slagter en Jevohn Shepherd, die steeds beter zijn draai gaat vinden, raak van buiten de halve cirkel en liep het verschil op tot elf punten met balbezit. Aris wankelde, maar bleef op de been dankzij Lance Jeter.

De geblokte Amerikaan sleurde zijn ploeg naar Leiden toe en met nog 3:28 op de klok er zelfs heel even voorbij: 68-66. Toen vond Gabe Kennedy het tijd voor de wraak. Met twee vrije worpen, twee scores en een assist op Slagter deed hij prima zaken en was het gaatje weer daar: 70-75.

Zo'n verschil op zo'n moment sleept Zorg en Zekerheid Leiden meestal geruisloos over de meet. Nu echter kostte het moeite. En toen topscorer (19) en toprebounder (9) Jevohn Shepherd  twee  vrije worpen miste, kreeg de thuisploeg met nog acht seconden op de klok de kans voor de winst. Zover kwam het niet. De negende competitiezege was zwaar bevochten, maar zeker niet onverdiend: 76-77.