Nieuwsbericht

Worthy de Jong tekent twee jaar bij

16 februari 2012

LEIDEN, 16 februari 2012 - Worthy de Jong speelt ook in de komende twee seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De flegmatieke guard, die over een maand 24 jaar wordt, zette woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract.

De 1.94 meter lange De Jong is nu aan zijn tweede jaar bezig bij de landskampioen. In de aanloop van het seizoen 2009-2010 haalde Toon van Helfteren hem naar Rotterdam. Van Helfteren, toen coach in de Maasstad, zag in hem een groot talent voor de toekomst en wilde hem ook graag in Leiden zien spelen. Dat lukte in 2010.

Zijn vaak spectaculaire manier van spelen en vooral zijn dunks hebben hem zeer populair gemaakt in Leiden. Van Helfteren heeft Worthy de Jong min of meer onder zijn vleugels genomen en de jonge guard, die voor zijn eredivisie-entree in Rotterdam op Urk speelde bij Orca's, weet dat hij veel kan leren van de ervaren coach, die in elk geval ook volgend seizoen nog voor de groep staat.

Op dit moment is De Jong vrijwel elke wedstrijd basisspeler en speelt hij gemiddeld bijna twintig minuten per wedstrijd en is hij goed voor 5.5 punten, 3.0 rebounds en 1.2 assists gemiddeld.