Nieuwsbericht

ZZ-feest Hoofddorp-jeugd

15 februari 2012

Heel vaak horen wij dat mensen het enorm naar hun zin hebben bij onze wedstrijden. Soms zetten ze dat ook op hun website oid.
Heel leuk vinden we het verslag van enkele jeugdige Hoofddorpse basketballers die met hun ouders naar de wedstrijd tegen Den Bosch zijn komen kijken

Alsof de dag vanaf het begin al niet stuk kon, versloegen de Jongens U14-3 's morgens vroeg in een lekker vol Spectrum de JU14-1 van Volendam, als prelude op wat er 's avonds komen ging: een bezoek aan een eredivisiewedstrijd van ZZ Leiden. Enkele weken geleden stelde de coach alle jongens en ouders voor om samen een teamuitje naar een eredivisiewedstrijd te organiseren. Eredivisie in de buurt betekent in seizoen 2011-2012 maar één ding: Leiden. We waren vantevoren al 'gewaarschuwd' voor de sfeer, gastvrijheid en toegankelijkheid rondom ZZ Leiden thuiswedstrijden, maar de werkelijkheid was zaterdagavond vele malen mooier!

Voorstellen is één ding, organiseren moet je aan professionals overlaten en daarom was Tim's moeder Nancy vanaf dag-1 dé Grote Roerganger in dit opzicht. Na een mailtje aan ZZ
Leiden om 24 kaarten te bestellen voor de wedstrijd van ZZ Leiden tegen koplper Eiffeltowers én -onder het mom van: niet geschoten is altijd mis- de vraag of het voor de jongens mogelijk was om met het team van ZZ Leiden op de foto te mogen, kregen we een buitengewoon aardige mail terug van Bert van der Vliet, Bestuurslid Financiële Zaken, waarin zowel de kaarten als de fotoshoot geen enkel probleem waren! Nou snap ik best dat de verkoop van 24 kaarten geen probleem is, maar dat er ook niet moeilijk werd gedaan over een foto van onze jongens met de grote mannen van ZZ Leiden, was toch wel een hele mooie verrassing voor de kids!

Met 12 kinderen, elf ouders en één coach trokken 24 BV Hoofddorpers om 17:15 uur vanaf het Spectrum richting het Leidse, om uiteindelijk allemaal om precies 18:30 uur de trap aar de businessclub te beklimmen. Daar had Bert ons namelijk gevraagd naar toe te komen, waarna hij ons zou opvangen en naar onze gereserveerde plaatsen zou begeleiden. Dat bleek helemaal te kloppen en nadat we allemaal een kaartje kregen en iedereen een prachtig ZZ Leiden-magazine kreeg overhandigd met foto's en artikelen over de spelers en het team, bracht Bert ons naar de gereserveerde plekken, een van de kop-tribunes direct achter één van de baskets op de tweede rij, hoe mooi wil je het hebben?!

Daar nam Gerry van der Vliet, team-manager van ZZ Leiden het even over van Bert en vertelde de jongens wat er allemaal ging gebeuren. Na afloop van de wedstrijd gaan alle ZZ Leiden-spelers langs de boardings om iedereen die daar staat te wachten, een high-five te geven. Daarna zou ze ons van de tribune halen en voorstellen aan het team, waarna de jongens met ze op de foto zouden mogen. Nancy, onze 'ho(o)f(d)-fotograaf' en alle ouders die dat ook wilden, konden naar hartelust fotograferen, dat was allemaal geen enkel probleem. En eigenlijk is dat laatste, 'geen enkel probleem', zo'n beetje de rode draad van een avondje ZZ Leiden.

Vervolgens kwamen, met international Arvin Slagter als eerste, alle spelers van Leiden een rustige warming-up doen, waarbij Gerry de spelers eerst even een high-five langs de achter de boarding wachtende BV Hoofddorpertjes liet maken, een mooi gebaar en een mooi gezicht! De U14-3 jongens vonden het allemaal even prachtig en je zag ze opkijken naar al die grote Leiden-spelers! Kortom: al in de eerste minuten na aankomst gaf de professionele en vooral gastvrije opstelling van ZZ Leiden in de personen van Bert en Gerry alle vertrouwen in een geslaagd avondje Leiden!

Dat avondje begon voor ons echter al 90 minuten vóór het begin van de wedstrijd, want de grote aftelklok in de zaal liet zien dat we onszelf nog zo'n anderhalf uur moesten bezighouden, voordat de wedstrijd zou beginnen. Maar eerlijk is eerlijk: die tijd vlóóg voorbij, want er was zóveel te zien in die anderhalf uur. Het is sowieso leuk om anderen te zien werken ;-) maar aan de vrijwillers-opbouwploeg van ZZ Leiden kun je goed zien dat ze er ten eerste veel plezier in hebben en ten tweede een goed geoliede machine van hebben gemaakt. Muziek, films op grote schermen, wat te drinken, wat te eten en het kijken naar hardwerkende mensen, het zijn allemaal zaken die de wachttijd verkorten, maar natuurlijk vormde de uitgebreide warming-up van de beide teams het hoofdbestanddeel van die 90 eigenlijk zelfs nog véél te korte minuten! Het gemak waarmee deze spelers
bijvoorbeeld ter hoogte van de baseline (de moeilijkste schoten!) achter elkaar driepunters raak gooiden, was bepaald indrukwekkend voor onze jongens, die hun ogen dan ook uitkeken!

Op zes minuten voor tijd werden -met de lichten uit- alle Den Bosch- en ZZ Leiden-spelers geïntroduceerd en op drie minuten voor tijd werden we door Bert geattendeerd op de speciale manier waarop ZZ Leiden ster-speler en aanvoerder Seamus Boxley zijn laatste voorbereiding uitvoert: eerst biddend met de ogen ten hemel gericht en vervolgens een speciale act met elk van zijn teamgenoten opvoerend, waarbij vooral de laatste 'strip-and-search' met Worthy de Jong -zonder alles te willen verklappen- wel héél speciaal is (én trouwens óók te zien is op de foto's van Nancy).

Tegen de jongens werd vlak voor het begin van de wedstrijd gezegd de jassen uit te doen, zodat de BVH-tenues tevoorschijn kwamen en omdat alle jongens op de tweede rij zaten,
leek het rijtje 'witte' BVH-spelers tijdens de time-outs waarin de lichten uitgingen, wel een lijntje coke in de hal! De wedstrijd zelf was uiteraard op z'n Leidensss: spectaculair, spannend en sfeervol! Na een aanvankelijk aarzelend begin, nam Leiden langzaamaan de touwtjes steeds steviger in handen, vooral dankzij een hechte verdediging die voor een
opvallend groot aantal turnovers aan Bossche kant zorgde. Eiffeltowers, de koploper en spelend met ex-BV Hoofddorper Stefan Wessels, keek eigenlijk gedurende de hele eerste helft tegen een kleine achterstand aan en wist ook in de tweede helft dat tij niet te keren. Nadat in het vierde kwart bij een 59-51 tussenstand in Leids voordeel ook nog eens een 8-0 run als een gesel over de Bosschenaren werd gelegd, was het over en sluiten voor de koploper en ging het dak eraf in de 5 Mei-hal, eindstand 67-53 voor Leiden!

De sfeer zat er dus gedurende de wedstrijd goed in en het "ga stááááán als je voor Leiden bent!" werd dan ook steeds consequent door het Hoofddorp-contingent uitgevoerd. Er was
tijdens de wedstrijd zelfs enige tijd sprake van een mini-wave'je door het rijtje witte Hoofddorpers bij elke Leidse score en toen Wayne's vader Peter ook nog eens met twaalf patat kwam aansjouwen, kon de avond voor de jongens al helemáál niet meer stuk!

Tenminste, dat léék zo, maar het mooiste moest écht nog komen. Na de wedstrijd en nadat inderdaad álle ZZLeiden-spelers langs de boardings ontelbare high-fives uitdeelden, kwam Gerry ons halen en werden de jongens aan de spelers voorgesteld. Daarna werd dan eindelijk de door iedereen zo naar uitgekeken teamfoto gemaakt met alle Leiden-spelers op de achterste rij, onze jongens daar als kabouterjes leek het wel, vóór en ZZ Leiden mascotte Burdie in lighouding voor de hele groep! Een topfoto dus, die onmiddellijk op de diverse Facebook-, Twitter- en Hyves-pagina's kwam te staan. Daarna was het wachten op de spelers, want zodra ze onder de douche vandaan kwamen, werden ze door Bert en Gerry opgevangen en geattendeerd dat er twaalf verwachtingsvolle BV Hoofddorpertjes met ballen, magazins en stiften beneden in de zaal op hen wachtten voor die oh zo belangrijke
handtekening-verzameling!

En toen inderdaad de fris-gewassen spelers uit de kleedkamer kwamen gedruppeld -soms letterlijk!-, werden ze onmiddellijk door een soort rugby-scrum aan JU14-3 spelers ngesloten, tesamen met onze eigen Nancy en haar camera, met daar omheen uiteraard alle fotograferende ouders. Elke speler werd na afloop van de sessie door de 24 Hoofddorpers bedankt met applaus en toen ook nog eens coach Toon van Helfteren naar buiten kwam, moest ook hij eerst twaalf handtekeningen en diverse foto-poses 'ondergaan' voordat-ie verder kon gaan, iets wat-ie overigens met zichtbaar plezier deed. Heel mooi is verder dat het gebruikelijk is dat de spelers na de wedstrijd door de Leiden-kantine gaan, om door een haag van supporters en pas na gejuich, schouderklopjes en high-fives naar huis te mogen vertrekken, allemaal om de wachtende Leiden-fans in directe zin bij het team te betrekken. Geen wonder dat de Leidense fan-base zo groot is! Dus, nadat een speler zijn handtekeningen voor ons had gezet en naar boven klom richting kantine, hoorden we zelfs beneden in de zaal het Leidens gejuich!

De avond voor de JU14-3 werd afgesloten met een welgemeend applaus voor de ons nog steeds namens Leiden begeleidende Bert van der Vliet en een handje van jongens en ouders voor de goede zorgen. ZZ Leiden heeft niet alleen gastvrijheid hoog in het vaandel staan, ze actéren er ook naar! Mede namens de hele oudergroep van de Jongens U14-3 wil ik Bert en Gerry en eigenlijk heel ZZ Leiden bedanken voor een fantastische avond; mochten er nog teams verlegen zitten om een team-uitje: een avondje ZZ Leiden is een absolute aanrader! De conclusie van de ouders na afloop was dan ook, dat ZZ Leiden er in één avond 24 fans bij heeft gekregen!