Nieuwsbericht

Opnieuw winst voor U16

12 februari 2012

LEIDERDORP - Zorg en Zekerheid Leiden U16 heeft de tweede ioverwinning op rij binnen. Na de winst vorige week in Utrecht op UBall, werd nu in De Bloemerd gewonnen van Rotterdam: 67-50.

Bij de warming up was duidelijk dat ZZ Leiden goed gefocust was, maar door het ontbreken van voldoende tafelaars moest het begin van de wedstrijd enige tijd worden uitgesteld. Of het daaraan lag of aan iets anders is niet duidelijk, maar het begin tegen Rotterdam was ronduit stroef te noemen.

Dat gold echter voor beide teams, zodat er in het begin nauwelijks punten gescoord werden. Daarna begonnen er wat meer schoten te vallen. ZZ Leiden kreeg duidelijk de overhand, maar in de defense werd te weinig gepraat, waardoor ook Rotterdam de nodige kansen kreeg. Met wat meer snelheid in het spel, meer druk en praten in de verdediging had het verschil groter kunnen zijn, maar na 10 minuten zat Leiden toch duidelijk aan de goede kant van de score: 14-8.

Het tweede kwart bracht geen verbetering in de defense, waardoor Rotterdam kon terugkomen tot 21-18. Hierna volgde een runnetje van zes punten, maar vervolgens raakte de Leidse defense volledig van slag. Mede door een paar lucky shots van Rotterdam sloeg de paniek in de Leidse verdediging flink toe en was de stand halverwege de wedstrijd 31-32.

Na de pauze keerde het tij onmiddellijk. Met een run van 13-2 stelde ZZ weer orde op zaken. Maar ook in het derde kwart was er weer een rommelige periode, waardoor Rotterdam de kans kreeg om in de wedstrijd te blijven. In het vierde kwart lukte het eindelijk om de defense steviger neer te zetten, maar nu kwam er in eerste instantie weer minder resultaat uit de aanvallen waardoor er halverwege het laatste kwart nog steeds maar elf punten verschil tussen de ploegen zat. Het laatste deel werd echter beheerst uitgespeeld, waardoor Rotterdam nog maar één keer tot scoren kwam tegen acht punten van Leidse kant.

Eindstand: 67-50 (14-8, 17-24, 19-8, 17-10)
Scores: Arend Raats 13, Roël Hoppenbrouwers 11, Wesley Kikkert en Xander Smits 8, Lars Kimpel en Thomas van Woudenberg 7, Bo Tdlohreg en Alex van Gerrevink 5, Mitchell de Jong 4 en Jeroen van Winkel 2.