Nieuwsbericht

Kassa en hal eerder open

9 februari 2012

Het wordt vanavond erg druk in de Vijf Meihal bij het topduel tussen Zorg en Zekerheid Leiden en EiffelTowers. Besloten is om de kassa en de hal een half uur eerder open te doen. Om 19:00 uur dus. Daar hoort bij dat het internet een half uur eerder sluit, om 18:45 uur. 

Rogier Jansen is door de Tucht- en Geschillencommissie van de NBB niet geschorst naar aanleiding van de twee onsportieve fouten vorige week tegen GasTerra Flames. In het Brabants Dagblad liet de vaak snel aangebrande guard van EiffelTowers Den Bosch optekenen dat hij hoopte op vrijspraak vanwege een vormfout. De eerste onsportieve had een technische moeten zijn en dan zou hij niet zijn weggestuurd, stelt hij.

De commissie bleek gevoelig voor dat argument en sprak Jansen vrij. De afwezigheid van Jansen had natuurlijk wél een slok op de borrel gescheeld, want hij is altijd een kwelgeest voor Zorg en Zekerheid Leiden. De thuisploeg zal zich echter gesteund weten door veel toeschouwers, want de voorverkoop loopt uitstekend. Er zijn nog kaarten, maar het is verstandig om niet al te lang te wachten, want dan zou u weleens voor gesloten deuren kunnen staan. Dat is nooit leuk, maar met de huidige temperaturen wel zeer onprettig... De kans is groot dat de Vijf Meihal tot de laatste plek bezet zal zijn.

Leiden-Den Bosch is natuurlijk van oudsher een beladen wedstrijd. Zij die er bij waren, toen deze ploegen nog door het leven gingen als Parker en Nashua kunnen de anekdotes en wilde verhalen zó ophoesten. De tijden zijn veranderd, maar Den Bosch in de Vijf Meihal is nog altijd een bijzondere klus.

Vorig seizoen won Leiden drie keer, maar verloor wél een thuiswedstrijd. En ook dit seizoen won EiffelTowers al een keer in de Vijf Meihal (68-76) al was later de wraak zoet met een spectaculaire zege van Zorg en Zekerheid Leiden in de Maaspoort (80-82). De winnaar doet sowieso goede zaken. Die ploeg komt op 2-1 en pakt bij winst in het laatste duel (in Den Bosch op 25 maart) het onderlinge voordeel, dat wel eens van belang kan gaan worden aan het einde van de reguliere rit.

De logica leert echter dat de kans op 2-2 realistischer is en dan gaat het om het onderlinge saldo, dat na twee wedstrijden +6 is in het voordeel van EiffelTowers. De conclusie is daarom  helder: Zorg en Zekerheid Leiden moet winnen en het liefst met een lekker verschil om een buffertje te kweken voor 25 maart.

Op Dave Conrad na, die deze week een kijkoperatie onderging aan zijn knie, is de ploeg compleet. Dat geldt dus niet voor EiffelTowers, dat het normaal gesproken zonder Rogier Jansen moet doen en ook Peter van Paassen niet zal kunnen inzetten. De center krijgt in elk geval tot eind deze maand rust in verband met zijn rugblessure. Men hoopt hem daarna te kunnen klaarstomen voor de playoffs.