Nieuwsbericht

U16 doet goede zaken

6 februari 2012

Zorg en Zekerheid U16 begon de wedstrijd bij concurrent UBall actiever dan veel wedstrijden in deze competitie en dat zou uiteindelijk de basis zijn voor een terecht en mooie 41-58 overwinning.

Vanaf het begin stond er een stevige defense, werd er veel en goed gerebound en werd er ook in de aanval hard gewerkt.  Dat was dan ook te merken in de stand na het eerste kwart. Waar regelmatig na de eerste tien minuten een achterstand van tien punten of meer op het scorebord te zien is, stond er dit keer 10-20.

Het tweede kwart was het minste van deze avond. Allereerst ging UBall veel strakker de full-court-press uitoefenen, waardoor het een paar punten inliep. Ook op eigen helft verdedigde de Utrechtse ploeg veel steviger, met als gevolg dat er geen ZZ-punten vielen. De ploeg van Richard den Os schrok daar kennelijk zó van dat niet alleen de aanval hier onder te lijden had, maar dat er ook twijfeling in de verdediging ontstond. UBall maakte daar goed gebruik van en liep steeds verder in tot 25-25 met nog drie minuten op de klok voor de pauze. Daarna herpakte Zorg en Zekerheid Leiden zich enigszins, zodat UBall net niet aan de goede kant van de score kwam. De pauze begon met één puntje voorsprong: 28-29.

Na de pauze kwam ZZ weer attent uit de startblokken en vertoonde de laatste twee kwarten van de wedstrijd hetzelfde sterke spel als in het eerste deel. UBall werd het leven behoorlijk moeilijk gemaakt. De Leidse defense was bij vlagen zo sterk dat UBall werd gedwongen tot vreemde passes en kansloze schoten. In het laatste kwart hebben de Utrechters zelfs maar één tweepunter kunnen schieten.

Kortom: geen ontzag voor de tegenstander, hard werken en een goede defense hebben tot prima wedstrijd met een terechte overwinning geleid.

UBall-Zorg en Zekerheid Leiden:  41-58 (10-20, 18-9, 11-19, 2-10)

Scores: Xander Smits 15, Bo Tdlohreg 11, Arend Raats 9, Thomas van Woudenberg 6, Mitchell de Jong 5, Jeroen van Winkel en Wesley Kikkert 4, Jessy van Dorp en Roël Hoppenbrouwers 2.