Nieuwsbericht

Jeroen Slor terug in Leiden

4 februari 2012

Het is natuurlijk maar voor een paar uur, maar Jeroen Slor staat weer even op de vloer van de Vijf Meihal, de plek waar een mooie basketball-loopbaan begon, maar abrupt werd afgebroken. Blessures noodzaakten Slor te stoppen.

Maar het lot en een knappe overwinning op het favoriete Groene Uilen brengen de Hilversummer voor één keer terug in de Vijf Meihal. Zondagavond (20:30 uur) staat zijn club Dunckers uit Hilversum, bescheiden spelend in de eerste divisie, tegenover de landskampioen in de kwartfinales van de NBB-beker. Op 1 maart is de return van een op voorhand ongelijke strijd.

Twee jaar geleden, nadat hij met Zorg en Zekerheid Leiden de beker had gewonnen, stond Jeroen Slor voor de keuze: ingerijpende operaties aan schouder en knie of kiezen voor de toekomst en een loopbaan in het basketball vergeten. Hij koos voor het laatste, omdat hij vooral de lange revalidatie niet zag zitten en uiteraard ook niet de zekerheid had, dat het daarna allemaal goed zijn zijn en vooral blijven. Twee trainingen in de week met Dunckers, waar hij speelde voordat Toon van Helfteren hem 'ontdekte' en naar Rotterdam haalde, gaat nog net. 'Dat is goed te doen, al heb ik na elke training nog last', vertrouwde hij het LEIDSCH DAGBLAD toe. 

Voor Zorg en Zekerheid is deze kwartfinale niet heel veel meer dan een 'hinderlijke' onderbreking van een periode van relatieve rust na alle nationale en internationale inspanningen. De ploeg kan deze dubbele wedstrijd gewoon niet verliezen. Het toernooi om de NBB-beker is voor de lager dan eredivisie spelende ploegen leuk tot en met de vierde ronde. Het krappe aantal van acht ploegen en een gelukkige loting voor Leiden zorgden ervoor dat er met Dunckers - als enige niet-DBL-ploeg - één vreemde eend in de bijt is.

Voor de ploeg van Toon van Helfteren begint het bekertoernooi dan ook eigenlijk waar het ook wordt afgesloten: in de Final-4 in Almere op 30 maart en (voor de winnaars) 1 april. Daar wordt gespeeld tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Landstede Zwolle en Challenge Sports Rotterdam, een opgave die 'moet kunnen'.

Zondagavond zal Zorg en Zekerheid Leiden niet helemaal tot de bodem gaan. Jevohn Shepherd ontbreekt op het appèl. Hij is naar Canada afgereisd in verband met het overlijden van een goede vriend en keert dinsdag terug in Nederland. Wellicht dat de startende speler daarnaast wat meer minuten op de bank doorbrengen dan gebruikelijk, al heeft Toon van Helfteren altijd het standpunt, dat je tegen elke tegenstander respect moet tonen en dat doe je niet door de topspelers op de bank te houden.