Nieuwsbericht

Coach en drie spelers op gala

1 februari 2012

Coach Toon van Helfteren van Zorg en Zekerheid Leiden en drie van zijn spelers zijn in elk geval van de partij tijdens het All*Star Gala van de FEB op zondag 26 februari in Zwolle.

Van Helfteren zal daar optreden als coach van de Noord All Stars. Die eer is weggelegd voor de coach met het beste record in Noord cq Zuid op een bepaalde datum. Dat was dit jaar per zondag 29 januari. Van Helfteren won met Leiden 75% van zijn wedstrijden tot nu toe, zijn naaste belager Hakim Salem van GasTerra Flames komt tot 72.2%.

Zoals gebruikelijk mogen de fans stemmen voor de vijf spelers, die in de basis zullen staan tijdens de All*Star Game. Drie spelers van Zorg en Zekerheid Leiden kregen in hun categorie de meeste stemmen. Worthy de Jong staat aan de zijde van Lance Jeter (Lasaulec-Aris) op de guardpositie, terwijl Seamus Boxley, die individueel de meeste stemmen kreeg van alle spelers, en Patrick Hilliman het frontcourt vormen. Jason Dourisseau van GasTerra is de vijfde man in de startende line-up van Toon van Helfteren. De verkiezing van Hilliman hing aan een zijden draadje. Hij kreeg slechts vier stemmen meer dan Gerald Robinson van Landstede en vijf meer dan Sergio de Randamie van GasTerra.

Alle acht de coaches uit de Dutch Basketball League zullen de resterende vijf spelers per team aanwijzen. Bij gelijk aantal stemmen beslissen de hoofdcoaches. Het Zuid-team is een complete EiffelTowers aangelegenheid. Coach Raoul Korner zal in Zwolle starten met Frank Turner, David Gonzalvez, Kees Akerboom, Stefan Wessels en Tai Wesley.

De kans bestaat dat Zorg en Zekerheid Leiden ook op andere fronten vertegenwoordigd zal zijn. Bijvoorbeeld bij de driepuntschutters. Aan die wedstrijd doen de beste acht van de DBL mee, gebaseerd op de statistieken per 29 januari. Daar valt Terry Sas net buiten. Hij staat op de negende plek. Daardoor is hij wel eerste reserve voor de 3-points shootout. Vermoedelijk zal Worthy de Jong gevraagd worden om aan de dunkwedstrijd - vorig jaar gewonnen door Ross Bekkering - mee te doen. De Jong bedankte toen voor de eer, maar nu hij er als All*Star toch al is...