Nieuwsbericht

U20 laat kans liggen

30 januari 2012

Zorg en Zekerheid U20 heeft zondag de kans laten liggen om koploper Almere Pioniers te verslaan. In de laatste fase scoorde de ploeg van Richard den Os nauwelijks nog en omdat de ploeg uit de polder dat wel deed, gingen de punten naar Almere: 58-63.

In eerste kwart werd er matig verdedigd, waardoor Almere meteen een voorsprong nam. Aanvallend had Leiden te veel turnovers. Door het missen van simpele kansen liep de ploeg snel achter de feiten aan: 9-24.

In de tweede periode werd de verdediging opgepakt en met name door goed spel van Sjoerd Bootsman kwam ZZ Leiden terug tot 31-32, maar door een steal gingen de gasten toch nog met een voorsprong van drie punten de kleedkamer in: 31-34

Na de rust werd het lang een gelijkopgaande wedstrijd, maar Zorg en Zekerheid Leiden had het laatste woord in het derde kwart en sloot dat af met een krappe voorsprong: 48-45 bij einde 3e kwart. 

Die voorsprong werd in het vierde kwart nog wat groter en bij 55-49 kon er heel voorzichtig worden gedacht aan een overwinning. Maar er werd aan Leidse zijde te veel balverlies geleden en daarvan profiteerde Almere gretig: 57-58. Leiden kwam in foutenlast, waardoor Almere bij iedere fout op de vrije worplijn kwam en de voorsprong behield. In laatste minuut moesten er fouten worden gemaakt om de klok te stoppen, maar Almere bleef de vrije worpen maken en won uiteindelijk met 58-63.

STATISTIEKEN