Nieuwsbericht

Tweede snel klaar met Punch

29 januari 2012

Zorg en Zekerheid 2 heeft aan één goede periode in het eerste kwart in feite voldoende gehad om van Punch te winnen. In de laatste vijf minuten van dat openingskwart schoot de score omhoog van 10-5 naar 25-9. Dat verschil bleef praktisch de hele wedstrijd op het scorebord staan: 63-44.

In die vijf minuten schoot Bart Constandse negen van zijn elf punten bijeen via drie driepunters en volgde Joey Schelvis hem met ook een mooie reeks. Die explosie bleek te veel voor de Delftse studenten, van wie coach Jan Sikking geschorst was en de avond, samen met zijn oude maat Toon van Helfteren, doorbracht op de tribune.

Na dat eerste kwart verslapte Zorg en Zekerheid Leiden, waardoor Punch gelijke tred kon houden. Daardoor was het bij de rust 35-21 en stonden er aan het einde van het derde kwart twee punten verschil minder op het bord dan na het eerste kwart: 47-33.

Punch zag in dat het niet veel dichterbij kon komen en Leiden voelde dat het iets meer moest bieden. Daardoor vielen er in de vierde periode nog een paar lekkere schoten en werd er afgeblazen bij 63-44.

Topscorers ZZ Leiden: Joey Schelvis 19, Bart Constandse 11, Joshua Dussel 8.