Nieuwsbericht

Weer Sportploeg van het Jaar

27 januari 2012

Zorg en Zekerheid Leiden is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Leidse Sportploeg van het Jaar. In 2010 was de nationale beker voldoende voor die eretitel en dus kon de jury na het kampioenschap van Nederland in een geweldige finale, de Supercup en de plaatsing voor de tweede ronde van de EuroChallenge niet om dit team heen. 

Zorg en Zekerheid Leiden rekende af met twee andere genomineerde ploegen: de waterpolosters van ZVL en de vrouwen van tafeltennisvereniging Scylla.

Maar er waren meer prijzen. In het logische kielzog van titel, Supercup en Europese prestaties werd Toon van Helfteren, ook voor de tweede keer op rij, uitgeroepen tot beste coach van Leiden.

En er mag zo langzamerhand wel gedacht worden aan een serieuze prijzenkast, want de lezers van het Leidsch Dagblad hadden dezelfde mening als de jury en gaven de publieksprijs aan Zorg en Zekerheid Leiden. De ploeg kreeg slechts 22 stemmen meer dan bowler Jord van Weeren, waaruit mag worden geconcludeerd dat recente oproepen binnen de club om vooral te gaan stemmen hebben geholpen. Saillant detail: aanvoerder Seamus Boxley kreeg als beloning een abonnement op het LD. Dat wordt vooral plaatjes kijken...

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden, dat vorig jaar nationaal kampioen werd, kreeg een aanmoedigingsprijs. De Leidse Sport Federatie wil daarmee talentvolle sporters een extra duwtje in de rug geven.