Nieuwsbericht

Moeizame winst U18

22 januari 2012

Het U18 team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zaterdag in Amsterdam Osdorp tegen Harlemlakers.  De thuisploeg had vorig weekend in Rijswijk nog gewonnen van Lokomotief en was dus in de winning mood. ZZ Leiden was gewaarschuwd!

Harlemlakers begon sterk aan de wedstrijd. Onder andere door drie driepunters nam het brutaal de leiding in het eerste kwart: 21-18. ZZ Leiden speelde niet scherp en was geen schim van de ploeg die  vorige week in Den Bosch zo goed gespeeld had. Ondanks het slappe spel liep het verschil gelukkig niet verder op, want bij rust was het 38-36.

Ook in het derde kwart bleef de thuisploeg beter bij de les dan de bezoekers en bij het ingaan van het laatste kwart keek Leiden nog steeds tegen een achterstand aan: 50-46. De laatste tien minuten waren, ondanks dat het kwalitatief niet hoogstaandwas, spannend. Leiden kreeg door aanscherping in de verdediging meer grip op de aanvalsdriften van de thuisploeg. Een kleine run aan het begin van het vierde kwart zorgde ervoor dat de stand kantelde naar 50-53.

Bij 51-57  leek de wedstrijd gespeeld, maar Harlemlakers gaf nog niet op en kroop terug naar 55-57. Met nog drie seconden te spelen mist ZZ Leiden twee vrije worpen en heeft vervolgens de mazzel dat het eind/noodschot van de thuisclub op de zijkant van de ring komt: 55-57.