Nieuwsbericht

Tweede laat steekje vallen

22 januari 2012

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdag een steek laten vallen op weg naar een mooie uitgangspositie bij de Final-4. In Hoorn werd met 70-61 verloren van Hoppers, dat nu tweede is achter Binnenland en twee punten meer heeft dan ZZ Leiden. Ook Apollo Amsterdam heeft twee puntjes meer, maar het was natuurlijk een meevaller dat de ploeg in de hoofdstad niet kon winnen van Groene Uilen.

De start van Zorg en Zekerheid in West-Friesland was zwak. Het eerste kwart werd verloren met 23-13 en dat was vooral eigen schuld, omdat er lay-ups en (te veel) vrije worpen werden gemist. In het tweede kwart kwam Leiden beter voor de dag. De verdediging zat beter in elkaar en ook het rebounden was beter. Toch kon de ploeg nauwelijks iets afsnoepen van de achterstand. De rust kwam met 35-28.

In de pauze werd door de coaches gevraagd de focus snel op te pakken voor de tweede helft. Aanvallend ging het na de hervatting goed, maar omdat er defensief fouten werden gemaakt in de helpside, bleef de achterstand op het bord staan, ook al was die na dertig minuten iets kleiner: 52-47.

In het vierde kwart werd er te gehaast gespeeld in de aanval en waren er momenten van verslapping in de verdediging. Het laatste kwart werd dan ook verloren met 18-14 en opgeteld leverde dat een nederlaag op van 70-61.

Zorg en Zekerheid staat nog wel stevig op de vierde plaats, maar streeft natuurlijk naar plek drie of twee, zodat Binnenland in de halve finales wordt ontlopen. De voorsprong op nummer vijf (Red Stars) is met overigens nog tien wedstrijden voor de boeg, nu vier punten.

Topscorers ZZ Leiden: Joey Schelvix 18, Joshua Dussel 13, Bart Constandse 7, Jake Prins 6, Bern Persoon 5.