Nieuwsbericht

U16: aanvallend ondermaats

16 januari 2012

Voor de wedstrijd, bij de warming up, is duidelijk dat Landstede een team heeft met veel lengte en een goede schotvaardigheid. Zorg en Zekerheid Leiden zal heel wat strijdlust moeten tonen om van deze ploeg te kunnen winnen.

In het begin gaat er echter veel mis. De ploeg speelt te gehaast, waardoor er tijdens de aanvallen meerdere steels gemaakt kunnen worden door spelers van Landstede.  Maar ook Landstede doet het niet optimaal, waardoor ook het puntenaantal van de Zwolse ploeg op het scorebord niet erg oploopt. In het eerste kwart wordt er wel veel inzet getoond door ZZ Leiden en wordt de defense steeds beter. Een paar ongelukkig uitpakkende aanvallen aan het eind van het kwart monden uit in fast-breaks van Zwolle, dat daardoor nog zes punten op rij meepakt: 8-18


Ook in het tweede kwart is op de inzet van het ZZ-team niet veel aan te merken. Er wordt hard gewerkt. Aanvallend gezien worden er echter te weinig echte kansen gecreëerd. Er moet vaak vanuit moeilijke posities geschoten worden. Geleidelijk komt er wel wat meer power in de aanval en ook verdedigend blijven de jongens hun mannetje staan, waardoor dit kwart eindigt in 6-9.


Het derde kwart is voor het team traditioneel het slechtste en na de pauze komt Landstede ook veel beter uit de startblokken dan Leiden. Aan het begin van dit kwart komt Landstede ze verschillende keren achter elkaar 'backdoor' zonder dat hier verdedigend op wordt ingespeeld. Na een time-out, waarin Richard den Os zijn spelers er nogmaals wijst dat en hoe dit moet worden tegengegaan, wordt er adequater op gereageerd. Desondanks scoort Zwolle er lekker op los met 23 punten in de kwart en blijft het puntenaantal van ZZ beperkt tot 7.


In het laatste kwart toont ZZ Leiden meer durf in de aanval, wat resulteert in 12 punten. Ook nu wordt er weer met volle inzet verdedigd, waardoor Landstede op 9 punten wordt gehouden.
Het is duidelijk dat het probleem van dit team niet in de defense is gelegen, want als je één van de betere teams van deze competitie op 59 kunt houden, doe je het nog niet zo slecht. Nu alleen nog meer durf en brutaliteit in de aanval met een hogere eigen score tot gevolg en ZZ U16 maakt tegen alle ploegen een kans.


ZZ Leiden U16-Landstede: 33-59 (8-18, 6-9, 7-23, 12-9)
Scores: Lars Kimpel 7, Arend Raats 6, Xander Smits 5, Jeroen van Winkel 4, Mitchel de Jong 3, Roel Hoppenbrouwers, Bo Tdlohreg en Jessie  van Dorp 2, Marijn Ververs en Wesley Kikkert 1
Vrije worpen: 10 uit 21