Nieuwsbericht

U18 goed, maar toch verlies

16 januari 2012

Zondag stond alweer de tweede wedstrijd van het weekend op het programma voor Zorg en Zekerheid Leiden U18. Tegenstander was koploper EiffelTowers Den Bosch, waar in de thuiswedstrijd (in de zoemer) nog van was verloren met één punt.

ZZ Leiden controleerde de wedstrijd en na tien minuten was de voorsprong daar: 14-16. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de bezoekers sloegen bij rust een eerste gaatje: 34-42. De voorsprong had ruimer kunnen zijn, maar onachtzaamheid in de slotfase leverde Eiffel drie punten extra op.

Belangrijk was de tweede helft de focus goed vast te houden. Het werd stil in de koude Maaspoort in Den Bosch, want ZZ Leiden liep verder uit naar een voorsprong van 14 punten. Wederom echter onvoldoende scherpte aan het eind van het derde kwart en Eiffel kwam binnen de 10-punten grens: 53-62. Dit verschil bleef tot halverwege het laatste kwart. Toen kreeg de thuisploeg vleugels, ingeluid door een ten onrechte gegeven terugspeel-overtreding. Vervolgens een score plus bonus en ZZ vloog bij 69-69 in de laatste timeout.

 Een driepunter leek de bezoekers lucht te geven, maar een score plus bonus bracht de ploegen in evenwicht. De finale van de wedstrijd brak aan. Eiffel  had met nog 35 seconden te spelen en 74-72 balbezit. Het schot ging mis, maar met 15 seconden te gaan was er toch balbezit voor de thuisploeg. In de time out werden de mogelijkheden besproken. Snel een fout maken leek resultaat te hebben. Eiffel maakte één vrije worp (75-72) en de laatste aanval was voor ZZ Leiden. Met nog 1.4 seconden op de klok werd er een fout gemaakt op een driepuntspoging. Aangezien van de vrije worpen alleen de eerste erin ging, was de winst voor Eiffel: 75-73.

Coach René Mulder: ' Het team heeft een van zijn beste wedstrijden gespeeld en een volgende stap gemaakt. Weinig balverlies (9) en een terechte voorsprong. De controle was er 85% van de wedstrijd. Zaak is om nu dit soort wedstrijden geheel te controleren en niet meer uit handen te geven. Zuur is wel dat er 17 vrije worpen zijn gemist.