Nieuwsbericht

Hoe groter de achterstand...

19 januari 2012

Het zou niet onverstandig zijn geweest, wanneer Erik Braal, de coach van tegenstander Lasaulec-Aris zaterdagavond, afgelopen week een belletje zou hebben gepleegd met zijn collega's in Den Bosch en Groningen.

Hij had ze dan kunnen vragen wat er met Zorg en Zekerheid Leiden gebeurt, wanneer die ploeg een achterstand van - pak 'm beet - 17 punten heeft. Natuurlijk zijn er dvd's beschikbaar, maar wat er in november in Den Bosch en zaterdag in Groningen gebeurde, winnen na een 'beslissende' achterstand,  was 'niet te filmen'.

Dinsdag in Ventspils was het nog erger: -23. En dat was niet de gevoelstemperatuur, want ook in Letland is de winter tot nu toe mild... Er was niemand in het matig bezette Olympic Center van de Letse havenplaats, die een minuut na de rust ook nog maar één santims (anderhalve eurocent) gaf voor de kansen van Zorg en Zekerheid Leiden.

Maar het gebeurde allemaal wel en de ploeg van Toon van Helfteren lijkt er zo langzamerhand dus een gewoonte van te maken om het beste te bewaren voor de tweede helft.

Er gaat een onbevestigd verhaal rond, dat het bestuur overweegt kaarten te gaan verkopen voor alléén de tweede helft. Die zijn dan wel duurder dan gewone kaarten. Voordeel is dat je thuis koffie kunt drinken en minder tijd kwijt bent. Maar één ding is zeker: je krijgt waar voor je geld...

Toch lijkt het onverstandig om het tegen de Friese ploeg ook zo ver te laten komen, want hoezeer je ook de loftrompet kunt steken voor de onverzettelijkheid, de 'fighting spirit' van de ploeg, het kan niet altijd goed gaan.

Zeker nu de toch al smalle selectie verder is geminiseerd door de knieblessure van Patrick Hilliman, opgelopen in Ventspils. Gelukkig is Terry Sas terug en lijkt de rentree van Gabe Kennedy heel dichtbij.

Het is heel lastig om voorspellingen te doen voor deze ploeg, zelfs niet in de rust van een wedstrijd... Zorg en Zekerheid Leiden lijkt zelfs sterker te worden naarmate de omstandigheden moeilijker worden.

En als je zonder Gabe Kennedy, Patrick Hilliman en Jevohn Shepherd, die niet 'in de wedstrijd' zat, een achterstand van 23 punten ombuigt in een overwinning met vier punten, dan vraag je je zo langzamerhand af waar de grenzen van deze ploeg liggen.