Nieuwsbericht

U18 maakt geen fout

15 januari 2012

Zorg en Zekerheid U18 heeft geen fout gemaakt op weg naar een plek bij de beste vier van de eredivisie en dus de Final-4 om het kampioenschap. In de Vijf Meihal werd met 78-58 gewonnen van Mosquito's.

Dat eigenlijk pas in het laatste stukje van de wedstrijd definitief afstand kon worden genomen van de Amsterdamse ploeg, had Leiden - bij afwezigheid van René Mulder gecoacht door Ruud Vos en Richard den Os - vooral aan zichzelf te wijten. Er werd af en toe slordig verdedigd en met te weinig overleg aangevallen.

In de fasen dat de defensie wel stond en er iets beter werd gekeken naar de aanvallende mogelijkheden schoot het verschil steevast naar boven de tien punten.

Daar kwam bij dat de felle manier van verdedigen van Zorg en Zekerheid vaak geen genade kon vinden in de ogen van de arbiters, die qua leeftijd nog basketball op canvas All Stars meegemaakt moeten hebben...

Het verschil in fouten liep tegen het einde van het tweede kwart op tot 16-2 en van die zestien had Ingmar Kok er al vier op zijn conto.

Niettemin schommelde het verschil steeds tussen de zes en tien punten in het voordeel van Leiden, omdat Mosquito's de vele vrije worpen niet maakte (2 op 14 in de eerste helft en 8 op 26 in de hele wedstrijd). Dat was natuurlijk mooi meegenomen.

Maar, zoals gezegd, als de concentratie er was, kwamen de punten ook. Kort nadat Kok met zijn vijfde fout naar de kant was gegaan kwam de eindspurt. Van 62-50 werd het 68-52. Mosquito's-Coach Bas van Willigen nam nog een time-out, maar zag ongetwijfeld het zinloze daarvan in. De winst van Zorg en Zekerheid (78-58) kwam niet meer in gevaar.