Nieuwsbericht

Vandaag naar Groningen

14 januari 2012

Je zou het bijna vergeten, maar tussen alle opwindende Europese bedrijven door moet er ook nog 'gewoon' voor de Dutch Basketball League worden gespeeld.

'Die wedstrijden zijn het belangrijkst', laat coach Toon van Helfteren regelmatig weten. 'Europees proberen we een wedstrijd te winnen en als dat lukt nog eentje... Maar de competitie is het voornaamste.'

En het is natuurlijk niet zó maar een wedstrijd, die ligt ingeklemd tussen de thuiswedstrijd tegen Roanne en het vertrek zondagmorgen naar Letland. GasTerra Flames is - zeker in Groningen - altijd een bijzondere wedstrijd.

Eerder dit seizoen verloor Zorg en Zekerheid Leiden in Martiniplaza en wil je de (voorlopig) driemansrace met ook EiffelTowers voortzetten, dan zal er revanche moeten worden genomen voor die nederlaag (86-75) van destijds. Natuurlijk werd later de thuiswedstrijd met 70-58 gewonnen, maar in verliespartijen staan beide ploegen gelijk. Overigens leed Den Bosch donderdag thuis tegen Magixx ook zijn vierde nederlaag van het seizoen.

Op de trainingen in de laatste dagen van deze week waren Terry Sas en ook Gabe Kennedy er weer bij, maar dat wil niet zeggen dat beiden alweer fit zijn om te spelen. De terugkeer van Kennedy 'in actie' komt wat eerder dan verwacht, maar hij moet nog voorzichtig zijn met zijn net van een breuk herstelde  linkerhand.

Bij Terry Sas heeft een mri-scan duidelijk gemaakt dat er wat vocht in zijn elleboog zit, dat er niet hoort en dat heeft gewoon tijd nodig om te herstellen.

Zorg en Zekerheid Leiden moet dus in Martiniplaza aantreden met nog steeds een krappe selectie, maar je hoeft de mannen van Van Helfteren natuurlijk niet te motiveren voor een wedstrijd tegen GasTerra Flames. Als de defensie staat, zoals dinsdag tegen Roanne, dat is het haalbaar om de bus weer in te stappen met twee punten.

En uitslapen is er niet bij, want zondagochtend vroeg staat de bus alweer achter de Vijf Meihal klaar om de ploeg naar Brussel te brengen. Daar wacht het vliegtuig naar een koud en besneeuwd Letland voor de wedstrijd van dinsdag tegen BK Ventspils.