Nieuwsbericht

Nuttig oefenduel tegen Rotterdam

8 januari 2012

De twee 'spionnen' van Chorale Roanne, dinsdag tegenstander  in de EuroChallenge, zullen niet veel wijzer zijn geworden bij Zorg en Zekerheid Leiden tegen Rotterdam (87-48).

Van een wedstrijd was eigenlijk nooit sprake, omdat de thuisploeg zelfs in de derde versnelling veel te sterk was voor Challenge Sports Rotterdam Basketbal College. Toch heeft elk duel zijn verhaal.

Dat was dit keer dat van Jevohn Shepherd, die in het eerste stukje van het tweede kwart liefst vier driepunters op rij maakte, zonder score daar tussendoor van de tegenstander. Het leverde de Canadees bij zijn wissel kort daarna een terechte ovatie op van het publiek, dat met een kleine duizend man en vrouw toch nog redelijk was opgekomen op de vreemde zondagavond en dan ook nog tegen een nauwelijks aansprekende tegenstander.

Misschien strooide Shepherd de Franse toeschouwers wel wat zand in de ogen, want als je dit ziet, krijg je wellicht de indruk met een super-driepuntsschutter te maken te hebben, terwijl 'Shep' er tot zondag slechts twee van de twintig inschoot...

De andere opvallende zaken zijn eigenlijk snel samengevat. Bij Rotterdam maakte Vincent Krieger - nog niet vergeten door het Leidse publiek - zijn rentree in de eredivisie met vijf punten. Niet onvermeld mag de dribbel over het hele veld, gevolgd door een keurige lay-up van Patrick Hilliman blijven. En ook niet de 'bull's eye'-pass van Seamus Boxley over de hele lengte van het veld in de handen van Mohamed Kherrazi.

Het waren acties, die noodzakelijk waren om te voorkomen dat het publiek in slaap werd gesust. Want voor zover dat daarvoor nog niet het geval was, was de wedstrijd na de explosie van Jevohn Shepherd natuurlijk compleet gespeeld.

Uiteindelijk kwam er nog een seizoenrecord in de boeken. De 48 punten van Rotterdam was het laagste aantal punten tegen dit seizoen voor Leiden. Geen clubrecord want dezelfde tegenstander werd al eens met 41 puntjes teruggestuurd naar Rotterdam...

Eigenlijk was het voor Zorg en Zekerheid Leiden niet veel meer dan een nuttige oefenwedstrijd voor het openingsduel in de tweede ronde van de EuroChallenge komende dinsdag (BESTEL HIER UW KAARTEN, let op: op bestelformulier staat een verkeerde datum).

Wat dat betreft kwam het coach Toon van Helfteren natuurlijk goed uit, dat Rotterdam de tegenstander was. Hij heeft tenslotte op dit moment maar acht spelers ter beschikking, omdat Gabe Kennedy, Terry Sas en Dave Conrad door blessures niet in actie kunnen komen.

Daarom was het van belang dat de voornaamste spelers, die dinsdag vol aan de bak zullen moeten, wat rust konden krijgen. Zo stond Thomas Jackson nog geen dertien minuten in het veld en kregen ook Seamus Boxley en Jevohn Shepherd beduidend minder minuten dan ze gewend zijn.

TEKST: JAN VAN DER NAT
FOTO'S: REMCO KOOLEN, de vervanger van zijn zieke vader...