Nieuwsbericht

U16: te weinig strijdlust

8 januari 2012

De eerdere wedstrijd thuis tegen BSW dit seizoen bood Zorg en Zekerheid Leiden U16 ons alle hoop op een spannende pot in Weert. Thuis was het een wedstrijd geweest zonder geweldig spel van Leidse kant en toch maar een verlies met vijf punten verschil. Uit is altijd wat lastiger dan thuis na een lange rit naar Weert, maar als er goed en met veel inzet gespeeld zou worden, zou er misschien een overwinning meegenomen kunnen worden naar Leiden.

Het werd echter één van de minste wedstrijden van de U16. Het ontbrak grote delen van de wedstrijd aan inzet en strijdlust en vooral aan zelfvertrouwen. Weert speelde een eenvoudig aanvalsspel waarbij over het algemeen de (zeer lange) center werd gezocht, die zich dan met veel fysieke druk naar het bord worstelde om daar af te maken of naar de zijkant te spelen. Leiden kon daar defensief te weinig tegenover zetten.

In aanvallend opzicht kon ook niet echt een vuist gemaakt worden. Weert verdedigde compact en ZZ kwam er gewoon niet goed doorheen. Het enige wat er dan tegen het eind van de 24 seconden overbleef, was een poging van afstand met lang niet altijd het gewenste resultaat. Dit klinkt allemaal niet best, maar het was dan ook een wedstrijd, waarbij het meegereisde Leidse publiek met kromme tenen langs de kant zat.

Alleen de laatste paar minuten van het vierde kwart leek Leiden ineens de geest te krijgen en werd er zeer sterk verdedigd en effectief aangevallen. Als er op die manier begonnen was of in ieder geval gedeelten van de wedstrijd met diezelfde inzet gespeeld was, had het heel anders kunnen aflopen.

BSW-ZZ Leiden U16: 56-33 (13-6,  13-7,  22-11,  8-9)
Scores ZZ: Roel Hoppenbrouwers 7 (alle uit vrije worpen), Wesley Kikkert en Bo Tdlohreg 6, Stefano Skafidas 5, Marijn Ververs, Mitchel de Jong, Lars Kimpel en Thomas van Woudenberg 2, Arend Raats 1