Nieuwsbericht

U18 uit bekertoernooi

8 januari 2012

Zorg en Zekerheid Leiden U18 moest zaterdag al om elf uur aan de bak in Weert voor de bekerwedstrijd tegen BSW.  Na een voorsprong bij rust van 22-31 werd er uiteindelijk verloren met 68-63.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. In de competitie staan de teams op de gedeelde tweede plaats en de wedstrijd kon alle kanten op. Tot 19-20 gaat het gelijk op, maar vervolgens trekt Leiden de verdediging aan, waardoor bij rust de voorsprong negen punten is.

BSW komt heel goed de kleedkamer uit. Via 26-32 is het drie driepunters verder ineens 35-32 voor de thuisploeg.  Vervolgens is het dan stuivertje wisselen. Van 39-39 wordt het na drie kwarten 49-50 in Leids voordeel.  Bij 56-53 wisselen de bezoekers van verdediging, waardoor Weert drie minuten niet scoort.

Leiden verzuimt dan afstand te nemen en van 56-55 wordt het 61-60. De finale van de wedstrijd breekt aan. BSW scoort met fout, maar de bonus gaat mis. Leiden mist de aanval en Weert  scoort dan, met nog vijftien seconden te spelen, een drietje: 66-60. Met nog vijf seconden te spelen doet Leiden hetzelfde en bij 66-63 wordt de klok gestopt. De thuisploeg maakt dan twee vrije worpen en daarmee is het einde wedstrijd.

Coach René Mulder: 'We speelden de eerste helft een redelijk tot goede wedstrijd. Daar hadden we nog wat meer afstand moeten nemen, maar de vrije worpen werden te veel gemist (13 totaal). We komen slecht uit de rust, maar herstellen ons nog goed. Het werd een spannende slotfase, waarbij details beslisten.'