Nieuwsbericht

Rotterdam volgende stop in topmaand

6 januari 2012

De bekerwedstrijd van vrijdagavond tegen Orca's (53-95) en de thuiswedstrijd tegen Rotterdam, zondagavond om 20:30 uur, vormen de opmaat voor een pittige periode voor Zorg en Zekerheid Leiden. 

Worthy de Jong keerde vrijdagavond terug op bekend terrein: op Urk, waar hij speelde, voordat hij in 2008-09 naar Rotterdam vertrok.

Op het voormalige Zuiderzee-eiland (daarom is het ook OP Urk en nooit IN Urk...) speelde Zorg en Zekerheid Leiden de eerste NBB-bekerwedstrijd van dit seizoen. Natuurlijk leverde dat geen probleem op voor de mannen van Toon van Helfteren, die zich simpel plaatsen voor de kwartfinales. Daarin moet dan - ook zonder al te veel problemen, toch? - via de winnaar van Dunckers-Groene Uilen het ticket worden opgehaald voor de Final-4 in Almere, eind maart/begin april.

De wedstrijd tegen eerstedivisionist Habitop Orca's was natuurlijk wel een lekkere opwarmer voor de ploeg na het kerstreces. Niet iedereen kon spelen in de met 500 toeschouwers sfeervolle sporthal De Vlechttuinen. Gabe Kennedy is weliswaar deze week van zijn gips verlost (foto), maar mag de komende weken geen bal aanraken. Herstel via fysiotherapeutische oefeningen staat voorlopig op de agenda van de Amerikaan.

Ook Terry Sas kon niet in actie komen. Bij de training van afgelopen maandag 'schoot het in zijn elleboog'. Hij kan zijn arm niet volledig strekken. Hij is de afgelopen dagen medisch onderzocht en maandag moet er een mri-scan worden gemaakt, want vooralsnog is er 'niets te zien'.

Zorg en Zekerheid Leiden bouwt langzaam op naar een pittige periode. Zondagavond (20:30 uur - KAARTEN) wordt er gespeeld tegen Rotterdam, of zoals die club nu volledig heet: Challenge Sport Rotterdam Basketbal College. Dezelfde wedstrijd dus, als waarmee 2011 op 17 december werd afgesloten. Een vreemde volgorde, die slechts deel te maken heeft met de EuroChallenge, want de wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor aanstaande woensdag.

Orca's en Rotterdam vormen de opmaat voor het grote werk van aanstaande dinsdag (20:00 uur) tegen Chorale Roanne uit Frankrijk, de openingswedstrijd van de tweede ronde in de EuroChallenge. Dat wordt natuurlijk een klapper, die een bomvolle Vijf Meihal verdient. Aarzel dus geen moment en bestel via deze site de KAARTEN voor dat duel. Let op: op het formulier staat nog de oude datum. De wedstrijd is dus op dinsdag.

Het is voor even de laatste internationale wedstrijd in Leiden, want de twee andere duels (tegen Oldenburg en Ventspils) volgen pas eind februari.

Tussendoor is er echter meer dan voldoende. Wat bijvoorbeeld te denken van de uitwedstrijd bij GasTerra Flames, volgende week zaterdag en de thuisduels op de zaterdagen 21 en 28 januari tegen Lasaulec-Aris Leeuwarden en Landstede Zwolle? Of van liefst drie Europese uitwedstrijden?

Allemaal ingrediënten voor een mooie eerste maand van 2012.