Nieuwsbericht

U 18 sluit jaar af met zege

19 december 2011

Zondagavond in de gezellig gevulde Vijf Meihal speelde Zorg en Zekerheid Leiden U18 tegen het stugge Rotterdam Basketball. Een tegenstander die ten onrechte laag op de ranglijst staat en een ploeg die nimmer opgeeft.

De bezoekers openen goed: 4-6. Maar dan slaat ZZ Leiden U18 een gaatje. Van 11-6 wordt het 19-14 aan het eind van het eerste kwart.

De thuisploeg speelt rommelig basketball en wordt te makkelijk verslagen vanwege een niet scherpe verdediging. Aan het eind van het tweede kwart maakt U16-speler Arend Raats zijn debuut en brutaal scoort hij bij zijn eerste actie. Rotterdam blijft aanhaken en bij de rust is het 32-25.

De tweede helft wisselt Rotterdam van verdediging en de thuisploeg speelt daar goed op in. De voorsprong groeit naar 41-31 en dan komt ZZ Leiden in zijn ritme. De stand na drie kwarten is 59-40.

Het laatste kwart blijft het verschil in eerste instantie rond de vijftien punten hangen, echter met nog vier minuten op de klok is het 70-50. Rotterdam scoort dan nog drie driepunters en bij 74-62 fluiten de scheidsrechters voor het laatst.

De coaches Mulder en Vos hebben hun ploeg in de eerste competitiehelft zien groeien. Zowel individueel als groep maken ze stapjes. Zaak is om hard te blijven werken op trainingen en in wedstrijden. De met twee andere ploegen gedeelde tweede plaats in de stand is leuk om te zien, maar er zal nog flink doorgeleerd moeten worden  om ook aan het eind van het seizoen rond die plek uit te komen.