Nieuwsbericht

Afsluiting tegen Rotterdam

16 december 2011

Het jaar 2011 zit er bijna op. Zaterdag staat alweer de laatste wedstrijd op het programma voor Zorg en Zekerheid Leiden. Tegenstander in de Vijf Meihal is Rotterdam Basketbal College. Het feit dat die ploeg voorlaatste is in de Dutch Basketball League zegt niet zo veel. Het team van ex-Leidenspeler Randy Wiel boekt wisselende resultaten.

Zo werd vorige week ruim versloren in Zwolle van Landstede (106-60), maar een week eerder via een verlenging gewonnen van Stepco BSW. Als je naar de geldende verhoudingen kijkt moet Zorg en Zekerheid Leiden deze wedstrijd zonder al te grote problemen kunnen winnen.

Maar de klus tegen de Rotterdammers mag natuurlijk niet te licht worden opgevat, ook al werd er vroeg in de competitie in de Maasstad gewonnen met 42-92. Rotterdam Basketbal College, dat het opleiden van jonge spelers hoog in het vaandel heeft staan, is sindsdien behoorlijk gegroeid en als de mannen van Wiel een goede dag hebben, kunnen ze lang in de wedstrijd blijven.

Coach Toon van Helfteren van Leiden zal het deze wedstrijd in elk geval moeten stellen zonder Gabe Kennedy, die volgende week hoort wat de prognose is voor het herstel van zijn gebroken mideenhandsbeentje (foto). Waarschijnlijk blijft ook Jevohn Shepherd aan de kant. Hij is nog altijd herstellende van zijn hamstringblessure en Van Helfteren zal - als het niet echt nodig is - geen enkel risico nemen.

Na zaterdagavond (kaarten bestellen? klik hier) is er even rust voor de ploeg. Tijd om kerst te vieren, in Nederland of aan de andere kant van de grote plas. Daarna gaat het weer snel verder. Even rustig met een bekerwedstrijd tegen eerstedivisionist Orca's en mogelijk op zondag 8 januari weer thuis tegen Rotterdam (de 'onderhandelingen' daarover lopen nog), maar dan volgt het echte werk met op woensdag 11 januari de eerste wedstrijd van de tweede ronde in de EuroChallenge tegen Chorale Roanne uit Frankrijk. Hou deze site in de gaten voor mededelingen over kaarten en passe partouts voor de Europese wedstrijden.