Nieuwsbericht

Vier verschil: absolute noodzaak

12 december 2011

De opdracht voor Zorg en Zekerheid Leiden voor de wedstrijd tegen Armia, vanavond om 20.00 uur, is duidelijk: winnen met vier punten verschil of meer. Een overwinning met drie punten of minder is niet voldoende.

Mocht het verschil drie punten worden in Leids voordeel, dan is het onderlinge resultaat precies gelijk. Het spelregelboek schrijft dan voor dat gekeken wordt naar het doelgemiddelde (NIET het doelsaldo) van de hele competitie.

Dat is in het voordeel van Armia, welke +3 uitslag er ook op het bord komt. Veel scheelt het allemaal niet. Zorg en Zekerheid deed het iets beter tegen Göttingen (+18 om +14), maar wordt in dit geval genekt door de grote thuisnederlaag tegen Besiktas. Het saldo van Leiden tegen de Turken is -35 en dat van Armia -23.

Ga je vervolgens het gemiddelde uitrekenen, dan kom je uit op 0.96 en een beetje voor Leiden om 0.98 en een beetje voor Armia.

We moeten het er dus maar niet op aan laten komen en 'gewoon' wat ruimer winnen van de Georgische kampioen. Daartoe kan de ploeg natuurlijk alle steun gebruiken. Kaarten zijn nog te koop via de website: online tickets

 

Stand groep B EuroChallenge:
(twee punten bij winst, één punt bij nederlaag)

 Besiktas    5    5    0    10  
 Armia    5    3    2     8  
 Leiden    5    2    3      7    
 Göttingen    5    0    5      5   

Armia won afgelopen weekeinde voor de achtste keer op rij een competitiewedstrijd. In het uitduel tegen hekkensluiter Batumi werd het 68-102. Het duel was al na één kwart beslist: 8-33. De nieuwe point guard Ben Woodside was topscorer met 24 punten. Hij gaf ook nog 6 assists. Jeremy Richardson maakte er 20 en Will Thomas 19.